O mamă din Staffordshire a creat o rochie după schiţele fiicei sale de şase ani. Dulce copil, dulce creaţie, pentru că rochia a fost „confecţionată” din 17 straturi de pandişpan acoperite cu 22 de kilograme de glazură şi e atât de migălos făcută încât ai putea jura că este pusă pe un manechin, nicidecum că ar fi putut ajunge în farfurii.
Copilei i-a venit ideea unui tort în formă de rochie după ce a privit îndelung la fotografiile de nuntă ale mamei sale. Ştim şi noi, copiii spun lucruri trăsnite, dar uneori părinţii le pot pune în aplicare, ceea ce Donna Millington, de profesie cofetar, a şi făcut. După o săptămână, 224 de ouă, aproape 13 kilograme de făină şi tot atâtea de unt şi zahăr pudră, rochia înaltă de un metru optzeci a fost gata de expoziţie la un festival naţional al nunţilor organizat în Birmingham. Dacă l-ar vinde, tortul ar valora, spune creatoarea lui, în jur de 6000 de lire sterline, dar singurii care se vor bucura să-l admire vor fi clienţii cofetăriei Donnei, în vitrina căreia va fi expus.
Şi pentru că v-am stârnit deja imaginaţia gustativă, iată şi alte exemple de torturi de nuntă delicios de… neobişnuite, care chiar au ajuns pe mesele nuntaşilor:
Citiţi şi
Grădina japoneză, prăjiturile mamei și… premierul
Câteva săptamâni după aceea am visat numai prăjituri
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.