„De n-am ști ce e amarul, nu am cunoaște zahărul”

28 November 2018

Nu am înțeles niciodată de ce se spune: „ai prins în buchetul vieții tale o altă primăvară”, atunci când îți sărbătorești ziua de naștere. De ce nu se spune toamnă, vară sau iarnă? Nu toți anii sunt primăveri, așa cum nu toți sunt ierni sau veri. Poate că e vorba de permanenta schimbare, iar primăvara asta simbolizează, o schimbare, o trecere în altă etapă. Anii noștri însă conțin și alte anotimpuri și poate că e bine să fie așa.

Bunica mea zicea: „de n-am ști ce e amarul, nu am cunoaște zahărul”.

femei-prietenie

Poate fiindcă e final de an, simt nevoia să fac o retrospectivă a celui care se încheie, deși, de când mă știu, am încercat să iau (de la o vreme, nu chiar de când mă știu), toți anii așa cum vin. Cu bune și cu rele. Am cules și eu ce e bun și m-am străduit să nu pun la inimă răul. Dar nu aș fi reușit niciodată să fac asta, dacă în preajma mea nu aș fi avut prietenii alături. Și poate asta țin, în mod special, să amintesc. Prietenii adevărați, care te înțeleg și te ajută necondiționat. Cred că la finalul fiecărui an, asta ar trebui să ne bucure, dacă numărul prietenilor (nu contează dacă e mic sau mare) a rămas cel puțin egal cu cel de anul trecut. Deseori trecem prin viață mai ușor alături de prieteni, fiecare diferit, dar aproape de tine. Prietenia e adevăratul test al vieții și probabil, nu întâmplător, de vreme ce oamenii de știință spun că oamenii care au prieteni buni trăiesc mai mult. Ca fiecare dintre noi, am trăit momente triste, momente în care am simțit dureri sfâșietoare, dar și momente vesele, de bucurie. Fără prieteni nu aș fi putut trece peste toate, fără urme. Și nu vorbesc aici de un alt rid, chiar dacă și astea sunt ale noastre. Vorbesc de urmele alea rămase în suflet și care te sluțesc, oricâte pudre și fonduri de ten aș folosi.

Da, prietenia e cea care ar trebui să facă diferența între tine, cel de anul trecut, și cel de azi. Apropo, când v-ați sunat ultima oară un prieten bun, aflat departe de voi, doar ca să vedeți ce mai face? Dacă nu, puneți mâna pe telefon. Știu eu că ei abia așteaptă să faceți asta!

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Despre dragoste necondiționată sau cum putem fi tâmpiți câteodată

E a doua sau a treia primăvară în care îți scriu

Povestea pe care nu am fi vrut s-o găsim în mesagerie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro