„Ești cam obosită în poza asta”! Serios?

27 August 2018

florina ungureanuNu mai trăim de multă vreme în epoca „politeții excesive”. Considerată, pe bună dreptate, de modă veche. Și cred că e mult mai bine așa. Din varii motive. Evoluăm și din punctul de vedere al limbajului, dar și al abordării. E adevărat că oamenii se apropie mult mai repede în ziua de azi și nu mai e nevoie de multe întâlniri pentru a ne spune „tu”. Căci despre politețea unui bărbat față de o doamnă e vorba.

În viața de zi cu zi, recunosc că, dacă „domnul” pe care îl cunosc de puțină vreme „sare calul”, am două posibilități. Dacă mi se pare demn de o considerație cât de mică, îl „apostrofez” cu o replică mai în glumă, mai în serios, până când se prinde și, de cele mai multe ori, se prinde. Dar în spațiul virtual am început să întâlnesc destui mitocani care, hodoronc tronc, îți trântesc câte un comentariu care mă intrigă și mă fac uneori să le trântesc un „hai sictir” cât toate zilele. Păi e corect să îți spună „babă”? Indiferent de câți ani ai avea tu și câți ani ar avea el. Sau prea repetabilul „arăți bine pentru vârsta ta”, de parcă i-ai cerși acest „prețios” compliment, când tot ce ai făcut tu e, de fapt, să postezi o poză decentă, fără vreo conotație de vreun fel sau altul. Sau mult mai regretabilul „ești cam obosită în poza asta”! Serios?

politete 1

Dar în ultimul timp, un comentariu mi-a bulversat clasamentele totalmente. O să vi-l destăinuiesc și vouă, pentru a încheia într-o manieră umoristică și pentru a nu lăsa să se interpreteze că m-aș plânge sau că aș dori să mi se dea vreo replică precum aceasta: „de ce postezi poze, asumă-ți” sau: „păi dacă pui prea multe poze înseamnă că cerșești de la bun început complimente de orice fel”.

Așadar, mi s-a întâmplat să mi se scrie: „Prietena ta e mai tânără? Că aș vrea să o întâlnesc!” So, una-i una, alta-i alta, vă rog, fiți politicoși, dragii noștri, că nu strică niciodată să arăți că ai stil, dar nu ești învechit. Se poate?

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

După cinci minute am început să fierb

Șarlatanii sentimentali

Acum ce faci, stai și citești asta? Foarte rău…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. axelle / 27 August 2018 13:04

    Pai cam asta e lumea de azi cu pareri diverse.Important este sa nu le iei in seama.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro