Sex ca oamenii

15 February 2011

Dr. Tatiana’s Sex Advice to All Creation este un savuros ghid pentru sex, compus din imaginare scrisori trimise autoarei de către toate creaturile Pământului, mai puţin oamenii, îngrijorate de ciudăţeniile vieţii de cuplu.

Dr. Tatiana este de fapt Olivia Judson, un prestigios biolog american, care le răspunde şi le asigură cu competenţă şi umor că, oricât de bizar ar fi comportamentul sexual descris, nu au motiv de îngrijorare atâta timp cât nu fac parte din cea mai evoluată specie.

Iar dacă vă aşteptaţi cumva ca în lumea femelelor şi masculilor să funcţioneze aceeaşi regulă – băieţii sunt cei răi şi fetele, victimele, Dr. Tatiana spune altceva: bătălia dintre sexe la majoritatea speciilor o pornesc fetele. Ele sunt cele uşuratice şi violente. 

De la insecte la cimpanzei, femelele fidele sunt o raritate, şi cu cât sunt mai promiscue, cu atât, mai fertile. Explicaţia ar fi flatantă, dacă ele ar putea-o înţelege: ovulele sunt puţine şi preţioase, pe când spermatozoizii, la discreţie şi… mai fără valoare. Fără valoare, dar necesari :).

Femelele se pare că se descurcă mai bine decât femeile şi cu mult mai puţine complicaţii. Ca dovadă, planeta e plină de tot felul de vietăţi care s-au perpetuat doar prin comportamentul reprobabil al fetelor. Acestea au tot încercat până au găsit masculul cel mai tare.

Unele dintre exemple te pot face, bărbat sau femeie, să-ţi doreşti să cobori temporar câteva trepte bune pe scara evoluţiei. Altele, dimpotrivă, te pot îngrozi. Câţi bărbaţi s-ar mai aventura galant, în numele perpetuării speciei, dacă femeile ar fi ca “văduvele negre”? Sau câte femei şi-ar dori, ca pentru doar 10 minute de sex, să-şi care apoi în spinare partenerul leneş şi gelos timp de un an de zile aşa cum fac unele insecte? Poate că al doilea nu e totuşi cel mai bun exemplu?Citiţi şi

De ce mă culc cu soțul tău

Câteva reguli de bună purtare pe rețelele sociale

Fii tu, fii slabă, uită-ți independența, lasă-te cucerită și alintată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro