Sinceritate între femei?!

19 June 2015

Există oare așa ceva? Hai să nu fii răutăcioasă acum. Sigur că există. Între prietene, cel puțin. Între prietene bune care se iubesc și care știu să se bucure una pentru succesul celeilalte, fără că invidia să-și facă simțită prezența, deși, firesc, este posibil să existe în doze mici, așa, cum se administrează otrava… Între prietene, zici? Care prietene? Pisi, miți, iubita, puiuţa și drăguța? Ia mai adaugă ceva la dozele alea… pe cât e de sinceră „bucuria” care le sclipește în ochi, pe atât e de mare poftă de a te devora pe la spate, împreună cu restul „prietenelor”…

Nu crezi că femeile sunt cele care fac cele mai multe complimente false? Sigur că ar fi mai cinstit să nu spună nimic, dar sunt situații când e imperativ să vorbească pentru a nu fi trădate de tăcere… Dacă ai succes, indiferent pe ce plan, primele care te invidiază sunt femeile, iar dacă din poziția asta, ferească Sfântul, ai nevoie de ajutorul vreuneia dintre ele… zău așa, nu știu ce-o să faci. Pentru că o femeie care a realizat ceva sau care a obținut (nu contează cum, din perspectiva acestui discurs) ceea ce multe alte femei își doresc, dar care, la rândul ei, are nevoie de ajutor… vai și amar! În general, nu prea vine sau, dacă vine, vine sub forma unui șut aplicat cu îndemânare și plăcere nespusă în punctul sensibil. Un fel de răzbunare asupra sorții pentru că a facilitat ascensiunea „altei” femei.

sinceritate între femei

Nu toate femeile se simt atât de frustrate sau își manifestă frustarea atât de evident, și totuși ecuația este valabilă chiar și în cazul celor care sunt mulțumite cu ele însele, cu ce sunt și ce au, pentru a deveni „obligatorie” în cazul celor care încă plâng în pumni după ceea ce ar fi putut să fie. Și care doar asta fac pentru a ajunge acolo: plâng, se vaită și, când au ocazia, lovesc fără milă în celelalte femei.

Te-ai întrebat vreodată de ce în unele colective unde sunt multe femei, atmosfera este mai tensionată? Există o animozitate care plutește în permanență între toate reprezentantele sexului frumos, un fel de competiție extra față de cea care există în mod firesc. Teoretic, femeia se îngrijeşte pentru sine și pentru confortul sau personal, sufletesc și fizic și apoi pentru ceilalți – a se citi bărbați. Însă, în cazul de mai sus, femeile se aranjează întâi pentru… colegele lor, mai exact pentru inventarul pe care acestea li-l fac pantofilor, poşetelor și ţinutelor.

Dar cum e cu sinceritatea între generații? Între mamă și fiică, de exemplu? Două femei care se iubesc, se critică și își ascund reciproc adevăruri care ar putea să doară. În acest caz, lipsa sincerității are motive altruiste. Dar e tot o lipsă…

Femeile sunt extraordinare, însă funcționează mai bine jucând la individual decât pe echipe, nu credeți?

Pe Cristina o găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cruella, diavolița care se-mbracă în Prada

Asfixiere șic sub vid sentimental – The Nest

Femei bolnave – diagnostic greșit și mit într-o lume făcută de bărbați

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro