Sprâncenele femeilor – mai groase, mai drepte și mai coborâte

20 September 2012

Twiggy, anii ’60

Zilele de glorie ale sprâncenelor arcuite pare-se că apun. O echipă de chirurgi plasticieni din Statele Unite a făcut inventarul privirilor seducătoare din ultima jumătate de secol, comparând fotografii datând din 1946 până în prezent. Concluzia lor e una tranşantă: sprâncenele femeilor de astăzi tind să fie mai groase, mai drepte şi mai coborâte decât în trecut, ceea ce contribuie la un aspect general masculinizat al feţei.

Autorii studiului au afirmat că tendinţa femeilor de a adăuga un plus de duritate privirii este legată inconştient de ascensiunea profesională şi de echilibrarea balanţei între sexe. Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Marea Britanie, Mark Soldin, a fost şi el de acord cu revelaţia colegilor de peste Ocean. „Arcuirea sprâncenelor era considerată atrăgătoare pentru femei în trecut. Iată că acum situaţia s-a schimbat”, a declarat acesta. Demi Moore este luată drept exemplu pentru noul etalon de luminozitate a chipului, cu o formă a sprâncenelor dreaptă, apropiată de ochi şi cu un punct de arcuire amplasat spre exteriorul feţei. Potrivit mai degrabă unui chip prelung, modelul s-a răspândit în ultimii ani fără a se mai ţine cont de forma feţei, fiind cerut tot mai des la cabinetele de cosmetică.

Bine-bine, ştiam deja teoria lui George Taylor legată de lungimea fustei şi mersul economiei :). Să fie sprâncenele noul indicator pentru paritatea sexelor? Doamnelor, dacă aşa o fi, atunci cum vă purtaţi sprâncenele?Citiţi şi

Bruce Willis încheie socotelile cu actoria la doar 67 de ani

Ce tip de sprâncene ți se potrivesc în funcție de forma feței

Sprâncenele ideale. Ce se poartă și ce nu se mai poartă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Onea / 27 June 2018 13:58

  Intensificatoarele pentru cresterea genelor sunt utile, dar din pacate sunt putin cam scumpe.

  Reply
 2. Ioana / 1 February 2018 11:56

  Pentru a-mi ingrosa genele eu ma dau cu Brow de la Orphica
  Ma ajuta destul de mult mai ales ca eu le am si rare

  Reply
 3. AdeLyna / 16 April 2015 13:37

  Academia Simetric e the best!!!! si eu am terminat acolo cursul

  Reply
 4. Andreea Aiovitei / 16 April 2015 13:19

  alinush, si eu am intrebat acelasi lucru acum ceva timp si ti-o recomand pe Larisa Tanase cu academia ei Simetric, eu am terminat dehja cursurile si am fost foarte multumita…am invatat o gramada de chestii noi pe care nu le-am invatat la academia dinainte

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro