Sunt rea şi invidioasă… adică selectivă şi critică

26 February 2017

Să dăm cărţile pe faţă. Nu tot timpul reuşim să ne şlefuim personalitatea astfel încât să ne transformăm defectele în calităţi. Sau măcar să le ţinem sub control. Şi atunci, ce facem? Un lifting! Sau măcar un machiaj artistic menit să ne convingă, în primul rând pe noi însene, că, de fapt, realitatea este cu totul alta.

Că nu sunt rea (mai ales cu alte femei), atunci când le iau la forfecat cele mai mărunte defecte, ci sunt o persoană critică, cu un ascuţit simţ al observaţiei şi al realităţii (de când e ăsta un defect?) care nu este dispusă să-i tolereze nimănui defectele, meschinăriile şi ieşirile în decor. În fond, de ce aş face-o? Ce câştig am să închid ochii şi să bag mizeria sub preş? Cândva, toate aceste lucruri tăcute şi trecute cu vederea se vor întoarce împotriva mea. Şi atunci, a cui va fi vina? De ce să aştept acel moment când mă pot scuti de neplăceri încă din start? Logic, nu?

femeie cu palarie

Şi nici invidioasă nu sunt când constat că altele au, fără să merite nici cât negru sub unghie şi bărbaţi buni lângă ele (soți și amanți), şi noroc la bani, şi arată bine, şi sunt şi sănătoase ca nişte iepe de prăsilă… şi ele? Nerecunoascătoare, fiţe şi pretenţii tot mai mari.

Şi cum să fiu prietenă cu aşa persoane? De aceea zic, sunt selectivă. O relaţie cu o femeie care, prin nu ştiu ce capriciu misterios al sorţii, are totul pe tavă şi, în loc să fie recunoscătoare, ea îşi plimbă nasul la înălţimea norilor, dând cu tifla celor care muncesc şi merită, dar tot nu au, nu poate fi decât una dezastruoasă. Că aşa e viaţa, corectă de nu mai poate.

… şi în concluzie, sunt rea şi invidioasă sau, aşa cum îmi place să cred, doar critică, selectivă şi obiectivă

Guest post by Anays M.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Tot ceea ce ai de făcut este să ții lumina aprinsă

Recviem

Suntem niște chibiți pe margine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro