„Taci și înghite” nu e pentru tine

10 October 2017

Chiar aşa: taci şi înghite! O, repet, NU e pentru mine. O fi pentru alţii, treaba lor. Cred că umilinţa deprimă, îmbolnăveşte şi chiar ajunge să te omoare într-o zi. Psihic, încet şi sigur, dacă nu şi fizic.

De ce să îţi pui sufletul la bătaie?

De ce să nu ripostezi atunci când eşti împroşcat cu noroi?

De ce să taci o dată, de două ori, la nesfârşit…?

Trebuie să înţelegi că, indiferent de notorietate sau de bani, oamenii sunt şi rămân egali unul în faţa celuilalt. Şi că nimeni, dar nimeni nu este mai presus de altul, de TINE. Fiecare este egal cu fiecare, indiferent de ce ţi-o mai zice societatea sau bunele moravuri.

Trebuie să conştientizezi, în profunzime, că lumea celor care tac şi suportă este lumea celor mult prea obişnuiţi să nu îndrăznească să comenteze, să ridice vreodată tonul, să îşi revendice cu glas tare dreptatea.

Nu te îndemn „să fii tu acela tare-n clanţă şi s-o arzi pe aroganţă”. Nu, nu asta înseamnă a îndrăzni să vorbeşti sus, tare, cu stil. Din ăştia, „deştepţii”, e plină lumea. Sunt chiar cei în faţa cărora alegi să taci, să înduri, în timp ce un gând înşelător de autoconsolare îţi pătrunde ca un şarpe în suflet.

surreal-self-portraits-Noell Oszvald4

©Noell Oszvald

Dacă eşti suficient de isteţ să înţelegi toate acestea, vei înţelege şi, dacă e cazul, vei lua măsuri.

Diferenţiază-te prin frumuseţea vieţii pe care o trăieşti. Prin sentimentele pe care le porţi şi prin gesturile mărunte din orice clipă aparent insignifiantă.

Crede în efectul de bumerang al faptelor, bune sau rele, care întotdeauna se întorc cu o putere nebănuită. Iar când simţi că sufletul şi principiile îţi sunt pângărite, îndrăzneşte să vorbeşti. Până la urmă, asta nu poate fi decât o dovadă a respectului pe care ţi-l porţi.

Cum să nu te respecţi, cum să nu te iubeşti?? Dacă nu tu, atunci cine? Nimeni nu te va iubi mai mult decât eşti tu capabil s-o faci.

Concluzie: Taci şi înghite nu e pentru mine. Şi sper că…nici pentru tine.

Guest post by Camelia Covaci

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Marilyn, povestea din culise: dulcea povară a celebrității

Farmecul discret al comediei de modă veche – Idolul și Ion Anapoda

Locul nostru este în Europa

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,698 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro