Țară mică, silicoane multe

1 May 2014

Corina OzonCa de obicei, suntem împărţiţi şi în povestea operaţiilor estetice decontate ilegal la Spitalul de Arşi. Şi nici nu e de mirare, căci noi înşine suntem atât de divizaţi, că, dacă ar fi să ne refacem vreodată, n-am mai ţine minte cum eram ultima oară. Fiecare judecă prin prisma experienţelor personale, uitând de prinţipii, carevasăzică. Fiţi convinşi că în meseria mea de fost gazetar am întâlnit diverse categorii de medici. În viaţa personală, aşijderea. Însa să vă mai zic ceva: eu niciodată nu am dat şpagă la medic. Am plătit doar când am fost la o clinică privată. E adevărat, poate părea halucinant, demodat, outsider, bizar, extraterestru, dar ăsta e adevărul gol-goluţ şi necosmetizat. Şi să ştiţi că au fost câteva experimente interesante. Unii medici s-au uitat la mine într-o dungă, văzând că aşteaptă zadarnic plicul fermecat, însă şi-au făcut treaba mai departe, fără entuziasm. Alţii nu au aşteptat nimic şi şi-au făcut treaba impecabil. Pentru că, până la urmă, despre aste se vorbeşte în propoziţie, despre a-ţi face treaba. Este un job pentru care cei cu aplecare şi chemare se pregătesc şi pentru care sunt plătiţi. Da, salariile sunt mici, condiţiile mizere, însă şpagă se dădea şi înainte de a se reduce din venituri.

În fine, ştiu că unii îmi vor sări în cap că am neruşinarea să afirm asemenea chestii, însă propun în numele sfântului plic să dăm măcar un after shave IT-istului care leagă meandrele concretului în virtual. Sigur că prima reacţie ar fi „Dă-l dracu’, de ce să-i dau? Doar ia bani pentru asta şi oricum mai face bani şi din alte părţi”. Sigur că e aproape o blasfemie, nu-i aşa?, să compar domeniul IT cu cel al medicinii.

Însă, lasând toate patimile deoparte, afacerea operaţiilor estetice decontate fraudulos din banii statului scoate la iveală câteva aspecte abracadabrante, de care aş râde dacă nu ar fi dramatice şi la care aş plânge, dacă nu ar fi hilare.

Sophia Loren

Dincolo de lăcomia unora dintre doctori, care deveniseră maşinării de făcut bani, se creionează un tablou socio-economic foarte interesant al ţărişoarei noastre, catalogată drept „piaţă emergentă”: aşadar, foarte mulţi români recurg la chirurgie estetică. Am aflat astfel că o doctoriţă depunea o dată la două săptămâni, pentru a nu atrage atenţia autorităţilor, suma de 14.900 euro la diferite bănci. Ţinând cont de faptul că aceste sume erau decontate de stat în urma unor diagnostice false, rezultă că sunt false şi statisticile privind numărul românilor victime de accidente sau cu malformaţii, care au necesitat intervenţii chirurgicale. În schimb nu există o statistică reală a românilor tunaţi, reparaţi şi înfrumuseţaţi. E posibil să treci pe stradă pe lângă fosta/fostul iubit/ă şi să nu o/îl mai recunoşti. În timp ce tu nu mai ştiai nimic despre el şi îl căinai când auziseşi că a trebuit să-şi pună pielea de pe fund pe faţă pentru că s-a ars cu flacăra de la brichetă.

Alt aspect interesant este legat de numărul românilor care au bani şi, mai mult, al românilor dispuşi să dea bani pentru silicoane. Doar una din doctoriţe avea „decât” 700.000 de euro în cont, iar la o vizită scurtă acasă, i s-au găsit 170.000 de euro, aşa, de cumpărături.

Altă chestie abracadabrantă este legată de mitul afacerilor private. Cică toate clinicile deţinute de medicii în discuţie erau în pierdere şi erau ţinute doar pentru racolarea clientelei. Nu ne mai referim aici şi la partea imobiliară…

Şi, încă una şi mă duc, toată tărăşenia scoate la iveală că avem doctori ai naibii de buni, care lucrează bine chiar şi în condiţiile unui sărăcăcios spital de stat, împărţindu-se între cazuri grave de arsuri, cancer, accidente, şi silicoane şi labioplastii. Sincer, acestea din urmă cred că erau precum jocurile solitaire pentru funcţionarii din birouri: de relaxare, iar banul merge.

Pe Corina o găsiți toată aici.Citiţi şi

Bine ai venit 2021, eu sunt aici!

Nu am știut niciodată câți bani avea în cont fostul meu iubit

Selecția cadrelor la români

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro