TIME: Angela Merkel, Personalitatea anului 2015

9 December 2015

După 29 de ani, revista TIME a desemnat ca „Personalitate a anului 2015” o femeie – Angela Merkel, cancelarul Germaniei, care a ocupat și locul 2, după Vladimir Putin, în topul Forbes al celor mai puternici 100 oameni din lume.

Pe lista scurtă a celor de la TIME, s-au regăsit Donald Trump, Vladimir Putin, CEO-ul Uber – Travis Kalanick, fostul atlet, erou al Olimpiadei din 1976, Bruce Jenner devenit în urma unei operaţii de schimbare de sex, la 65 de ani, Caitlyn Jenner, preşedintele Iranului Hassan Rouhani, mişcarea „The Black Lives Matter”, dar și… liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi.

coperta time angela

Decizia de a o alege pe Merkel este însoţită în TIME de un articol amplu despre viaţa sa politică, fiind prezentată ca liderul european care a reuşit să ţină unită Uniunea Europeană într-o perioadă în care aceasta s-a confruntat cu trei crize majore – criza grecească, criza refugiaţilor şi noul val de terorism.

În 1986 TIME a numit „Personalitatea anului” prima femeie preşedinte a Filipinelor, Corazon Aquino, dar de atunci nicio altă femeie nu a mai primit acest titlu în calitate de nominalizat individual (pentru că, de-a lungul anilor, au fost şi femei, dar doar ca membre ale unor grupuri mai mari).

În profilul pe care TIME l-a realizat câştigătoarei se menţionează că „Cel mai puternic lider european este refugiat dintr-un loc şi spaţiu în care puterea ei de azi ar fi fost de neimaginat.(…) Niciun alt lider vestic nu a beneficiat de asemenea condiţii care să-i ofere o perspectivă unică a dorinţei de libertate şi a riscurilor pe care oamenii sunt dispuşi să şi le asume pentru a o gusta”.Citiţi şi

România – țara lipsei de proceduri

N-am copii și-s fericită. Care-i problema?

Nu mai am 30 de ani. Nici măcar 40. Dar sunt tânără, frumoasă și iubesc!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro