Un secret vinovat

8 October 2018

Octombrie. La semafor, un vânt jilav aduce miros de crizanteme și mă pomenesc invocând ploaia. Ploaia aia plumburie, rece, care îmi șfichiuiește pielea, doar-doar va domoli suferința din suflet…

Cu fiecare nouă palmă încasată de la viață, mă afund mai adânc în pasiunea sălbatică pentru tine.

Te-am așteptat zilele astea, cu înfrigurare, implorând Cerului sau mai degrabă Iadului (de ce nu, doar îi sunt chiriașă de 20 de ani?) să facă o minune și să-mi apari în viață, în cale.

femeie pahar vin

Știam, desigur, că nu vei veni, asta e povestea întreagă a vieții mele, un morman de refuzuri din partea sorții. Ce ți-aș fi spus? Poate totul, dar nu cu vorbe, cât cu ochii arzând, cu buzele suspinând, cu trupul fremătând… Poate nimic, blocată, încă o dată, de emoția puternică pe care mi-o trezești prin simpla ta prezență, încremenită de teamă că-mi vei ghici, într-o clipă, sufletul…

M-ai întreba, poate, de ce te vreau, de ce cer, de ce te caut, de ce te chem, iar eu ți-aș răspunde simplu: dar oare, nu este pe lume lăsat, ca oamenii să respire, pentru a trăi? Ei, iată-ți răspunsul, biată, jalnică mărturisire; nimic măreț aici, nimic de ținut minte…

Supraviețuiesc zilnic numai cu firimiturile alea zgârcite, pe care am apucat să le fur din clipele când te-am avut în preajmă.

Pe aleile parcului coboară iar seara, iar oamenii au parcă, în lumina apusului, statura ta, ochii… mă scutur, înfiorată de mirosul frunzelor uscate; acum sunt iarăși ea, copila cu plete castanii, copila aia serioasă, tăcută, chinuită de suferințe lăuntrice, cât nu pot duce umerii firavi și trupul subțire.

Da, e bine că nu vii, căci altfel aș comite poate egoismul suprem, încercând să te am… Tu ai ochii blânzi, trebuie că e așa, iar atunci aș fi o vinovată îngrozitoare, atrăgându-te în tenebrele ființei mele. Nu face să plătești, pentru o pasiune ca asta, chiar absoluta, un preț atât de mare. Și-apoi, sunt ei, nevinovații… pornesc deci și la noapte, în calvarul existenței mele.

Îmi iau tovarăși doar sticla aia de vin roșu, sec, rujul și muzica; voi scrijeli poate schițe, pe care le voi ascunde ca pe-un secret vinovat, într-o nevoie disperata de purificare, încercând să mă vindec de viață, de mine…

Guest post by Medeea

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Din perspectiva femeii de pe locul doi

Cine suntem cu adevărat şi ce căutăm mai exact în viaţa noastră

Noi doi, singurii oameni de pe pământ

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. axelle / 8 October 2018 10:57

  Draga Medeea,atat de jos ai stima de sine incat s ate hranesti cu niste firmituri aruncate de cineva! De unde scoateti toate prostiile astea? Cum sa te vindeci de viata,(da ,da stiu, e ometafora) pe viata trebuie sa o traiesti,ca doar nu e o boala ca sa scapi.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro