Urechea de argint a înghiţit inima de om

26 July 2014

Eglantina BecheruDragă jurnalule,

Mie îmi place să vorbesc cu Marinela. Cred că are ceva dumnezeiesc în ea, reuşeşte să mă exorcizeze de fiecare dată când judec pe cineva, când sunt rea, când sufăr, când plâng. Cred că într-o viaţă anterioară, Marinela a fost pastile de uitare. Odată am oftat de faţă cu ea, mă întrebam cum ar fi fost dacă m-aş fi născut în alt loc, alt timp, dacă aş fi avut de toate. M-aş fi dispersat mai puţin, gândeam, aş fi mers pe un singur drum şi aş fi ajuns departe. Marinela a tăcut preţ de câteva secunde, a luat un cleşte, mi-a scos ochii şi i-a aruncat în oglinda din perete. „Nu crezi că în viaţă toate au efect de bumerang şi părţile pe care le-ai amputat pe cărări se vor întoarce la tine pentru a străbate un singur drum? Mai devreme sau mai târziu, tu te întorci la tine”. Ba da, cred, multor oameni li se întâmplă. O mână de aur, o ureche de argint, capul din rocă de meteorit, dar, Marinela, vai de cei care se întorc cu inima ruginită!

ea

Dragă jurnalule, am făcut o prostie. Mergeam pe Calea Victoriei când un câine s-a repezit la inima mea. Am luat-o şi am înghiţit-o repede, gândindu-mă că o vomit acasă, când voi fi în siguranţă. Dar, neavând inimă, nu am mai ştiut unde e casa, pe cine să cred, pe cine să caut. Abia atunci mi-am dat seama câţi oameni fără inimă bâjbâie prin oraş, toţi miros a gol.

În dimineaţa în care a sunat telefonul mă rugam să fie un număr străin, ador numerele străine. Ca şi când aş aştepta Telefonul. Vestea. Schimbarea. De data aceea, îl cunoşteam:

-Sună-mă mai târziu, te rog. Nu pot vorbi acum.

-Nu te-am mai auzit niciodată aşa. Orice te-ar durea acum, reţine un lucru: oamenii se îndrăgostesc de tine pentru că tu eşti îndrăgostită de tine.

Atunci mi-am vomitat inima. Bătea mai tare ca oricând, a viaţă.Citiţi şi

La 49 credeam încă că viaţa se termină când faci 50. Greşit!

Măritată și îndrăgostită. De alt bărbat

Iubirea moare uneori și în Paris

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro