“Veniți să râdem și să ne amuzăm inteligent!”

6 September 2019

La Teatrul EXCELSIOR se pregătește să iasă la rampă… Familia Addams! Musicalul jucat de nouă ani pe Broadway cu mare succes va fi prezentat în premieră publicului din România, sub semnătura regizorală și coregrafică a lui Răzvan Mazilu.

Este cel de-al doilea titlu de musical pe care artistul îl montează aici, după succesul spectacolului Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare). Noua producție marchează debutul stagiunii 2019 – 2020 și va avea primele reprezentații în zilele de 13 și 14 septembrie. Zilele acestea, se repetă intens la Excelsior, iar Răzvan Mazilu ne dezvăluie în acest interviu câte ceva din culisele viitoarei producții…

Publicul din România este familiarizat cu Familia Addams cel mai probabil datorită versiunii cinematografice omonime, din 1991. Care sunt principalele elemente care disting musicalul de film?

Răzvan Mazilu: Nu vreau sa devoalez toate surprizele care îi așteaptă pe spectatorii care vin să vadă musicalul „Familia Addams”. Pot doar să spun că, inevitabil, sunt diferențe care țin de specificul fiecărei arte: musicalul este mai teatral, sunt lucruri care se pot realiza în film și nu se pot face pe scenă, dar povestea, personajele și, mai ales, spiritul operei rămân, în esență, aceleași. În plus, fiecare creator își aduce propriul punct de vedere asupra oricărui titlu, celebru sau nu, și îl filtrează prin ochiul și sensibilitatea epocii respective.

Ce au în comun Familia Addams și familia contemporană? Suntem departe de Familia Addams, de valorile sale unice și bizare?

Familia Addams e o familie foarte contemporană. Au în comun aceleași valori care ar trebui să stea la baza oricărei familii, din trecut sau de azi, tradițională sau atipică, excentrică sau cuminte: iubirea neconditionata, sinceritatea, intelegerea, respectul. puterea si intelepciunea parintilor in a_si intelege copiii si a_i invata sa aleaga ce e bine pentru acestia, ce ii face fericiti. faptul ca cei din Addams sunt excentrici, sunt altfel, nu schimba cu nimic aceste valori si repere, deloc bizare ci profunde, echilibrate si de mult bun simt, si tocmai in asta consta surpriza descoperirii acestor personaje trăznite.

Ce exigențe trebuie să îndeplinești pentru a fi un Addams veritabil?

Gustul pentru tot ce e dark, mortuar, gotic, lugubru. Să adori culoarea negru. Să fii fericit atunci când afară e o furtună teribilă. Să te fascineze instrumentele de tortură. Să nu îți fie frică de toate acestea și să ai puterea să râzi în hohote de toate aceste lucruri.

Dacă ai fi un membru al Familiei Addams, cine ai fi?

Câte un pic din toți: aș avea umorul lui Gomez, patetismul și fatalitatea Morticiei, puterea lui Wednesday de a-și apăra iubirea, idealismul lui Fester, candoarea lui Pugsley și înțelepciunea bunicii. Și știința de nu îmi păsa de faptul că sunt diferit de ceilalți.

Continuarea, aici. Citiţi şi

Îmi propun să trăiesc, nu să consum zile…

“Ești frumoasă, deci ești proastă”

Iubiri de sâmbătă până-ntr-o duminică viitoare


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro