Vogue – noua frumuseţe are ochii oblici

25 November 2010

Numărul din luna decembrie al revistei Vogue aduce în centrul atenţiei opt fotomodele asiatice care sunt, conform declaraţiei revistei, “pe cale de a redefini conceptele tradiţionale ale frumuseţii”.

Cele două pagini care, sub titlul “ASIA MAJOR” apar în consacrata revistă de modă, le prezintă pe chinezoaicele  Du Juan, Liu Wen, Bonnie Chen şi Lily Zhi; tinerele modele din Coreea de Sud,  Hyoni Kang, So Young Kang şi Lee Hyun; şi pe japoneza Tao Okamoto.

de la Stânga la Dreapta: Du Juan, Tao Okamoto, Lee Hyun, Hyoni Kang, Liu Wen, Bonnie Chen, So Young

Kang, şi Lily Zhi.

Foto: Steven Meisel pentru Vogue

Datorită poziţiei privilegiate a Asiei în ceea ce priveşte  promovarea mărcilor de lux, pare un pas natural ca feţele asiatice să devină mai proeminente în industria modei.

Mai mult, din cele opt tinere modele, multe au avut parte de contracte importante pe parcursul anului: o colaborare cu Estée Lauder pentru Liu Wen, iar Maybelline a ales-o pe Shu Pei drept noul chip al mărcii. Chiar şi Marc Jacobs a folosit o infuzie asiatică în colecţia de primăvara 2011, opt din cele 53 de modele fiind asiatice (spre deosebire de Lanvin care a avut trei modele asiatice şi Valentino, doar una).

Între timp, Miuccia Prada a filmat campania de îmbrăcăminte masculină pentru primăvară în Shanghai, cu modele în mare parte necunoscute, din China, deşi în prezentările feminine încă nu a inclus prezenţe asiatice.

Deşi mărcile cele mai mari în materie de modă şi beauty au angajat din ce în ce mai multe modele asiatice, afirmaţia din Vogue tot pare uşor exagerată. Este cu siguranţă un strop de prospeţime să vezi într-o revistă de asemenea talie că este recunoscut rolul modelelor asiatice în industrie, mai ales fiindcă Vogue le-a ignorat în trecut, însă pare foarte uşor să aduni laolaltă opt modele, să le inghesui în două pagini ale revistei, să dai senzaţia că le-ai recunoscut meritele şi apoi să revii la vechiul mix ultra-alb în următoarele numere.

Va fi interesant de urmărit dacă Vogue îşi va susţine afirmaţiile prin fapte în numerele ce vor veni.  Se poate să le vedem cumva mai des pe nou-venitele So Young Kang şi Bonnie Chen? Poate.

Un lucru e cert: primii paşi pe… podiumul Vogue au fost făcuţi.Citiţi şi

“Poveste din Bucureștiul de odinioară”

Pe tine te motivează Nicole Kidman să te apuci de sală?

A murit designerul japonez Issey Miyake

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro