Vrem și noi ca la Copenhaga

20 February 2020

Edilii orașului Copenhaga au decis să planteze pomi fructiferi și arbuști cu fructe de pădure în zonele sale publice. Decizia a fost luată pentru a încuraja cetățenii să consume gustări sănătoase, putând să beneficieze gratuit de fructe prospete. Pe lângă îmbunătățirea dietei locuitorilor săi, Copenhaga luptă în acest fel împotriva încălzirii globale.

Oricine va putea să se servească singur, hotărând ce fructe să mănânce după ce le-a cules direct din copac sau tufiș. Arborii și arbuștii vor fi plantați în spații publice, cum ar fi parcuri sau locuri de joacă. Un mod simplu și eficient pentru a putea reconecta cetățenii cu natura. Ideea s-a născut mai ales pentru noile generații, care știu prea puțin despre natură și nu cunosc aromele autentice pe care le poate oferi.

Administrația orașului Copenhaga nutrește speranța că această inițiativă poate influența oamenii să adopte o dietă mai sănătoasă, mai apropiată de natură. În Danemarca este tradiție încă din Evul Mediu să culegi fructe și plante aromatice sau medicinale de pe terenurile publice și private, iar aceasta nu este decât o extindere a acestui obicei, la nivelul orașului.

Există și o aplicație numită “Vild Mad”, care înseamnă mâncare sălbatică, și care are ca scop educarea oamenilor în recoltarea fructelor, a fructelor de pădure și a ierburilor. Un fel de erbar antic, un compendiu care oferă rețete gustoase cu ingrediente cultivate sau sălbatice. Toate gratuite și disponibile atât pentru locuitori cât și pentru vizitatori.

SursaCitiţi şi

Raiul n-are nevoie de asfalt

Alternative naturale pentru inflamații – Dieta și alte metode eficiente

Pregătirea pentru o sarcină sănătoasă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro