1-2 martie 2018: Luna Plină în Fecioară

1 March 2018

cristina lotruUn moment de tensiune și culminare a energiei din timpul lunii februarie, ca la orice Lună Plină. Partea proastă este că suntem înconjurați din toate părțile de apă (Neptun în Pești și de Soarele tot în Pești), apa fiind preocupată cu inconștientul, emoțiile, spiritualitatea, misticismul, iraționalul și tot ceea ce nu poate fi controlat rațional de voința umană. Partea bună este că Luna Plină are loc în semnul Fecioarei, o zodie de pământ, care asigură un cadru stabil și necesar apei, adică cuva pământului care conține apa. Așadar, după o perioadă de tumult de gânduri și indecizii, avem ocazia să vedem în fața noastră un drum mai clar, mai stabil. Nu înainte de toate, mai echilibrat pe interior.

Am putea spune că energia acestei Luni Pline ne obligă la găsirea unui echilibru între sănătate și muncă, muncă și relaxare, sport și spiritualitate, relații și individualism.

benjamin lacombe

@Benjamin Lacombe

Psihologic vorbind, apa și pământul sunt incompatibile pentru că au scopuri individualizate și își doresc lucruri diferite de la viață: apa vrea să curgă liber în exprimare, fără a fi conținută, exact ca artiștii, iar pământul ține foarte mult la detalii, perfecțiuni și principii fixe. Însă, la nivel de ecosistem și evoluție, după legile naturii, apa și pământul se pot mixa pentru a forma o altă materie sau formă. Zodiile de apă au de învățat deci de la zodiile de pământ stabilitate și înrădăcinare, iar zodiile de pământ pot învăța flexibilitatea și diversitatea apei.
Terenul comun celor două este stabilit cu ocazia Lunii Pline din 1-2 martie. Atât Peștii, cât și Fecioara sunt semne mutabile, adică incită la schimbare.

Semnul Fecioarei guvernează la nivel fiziologic sistemul digestiv, iar o întrebare bună pentru introspecție ar fi: ce oameni și idei, ce activități nu poți digera sau nu mai poți tolera sau care sunt acele resurse ale vieții tale care te hrănesc cu adevărat.

Este o perioadă indicată stabilirii unui regim de viață mai sănătos, o detoxifiere și o regenerare a organismului, o ieșire din perioada de hibernare a iernii: un nou sport, un nou obicei care să sprijine sănătatea, o mai bună organizare a activităților sau renunțarea la multitasking.

Din nou, Luna Plină se reamintește de energia feminină, cu care suntem atât de neobișnuiți să o onorăm, dar care-și revedincă poziția în lumina reflectoarelor anul acesta.

Apa nu poate fi controlată forțat, ea are nevoie să curgă și să-și creeze propria matcă, la fel ca în natură.

Cea mai mare provocare a energiei apei, adică a energiei Peștilor (19 februarie până la 20 martie), este plonjarea în necunoscut, emoționalitatea crescută și impulsivitatea. Pentru Pești, este o capcană zilnică să trăiască la granița aceasta dintre ceea ce se vede și esența lor acvatică, neînțeleasă de societate, dar plină de daruri: magnetism, intuiție, misticism, spiritualitate, ezoteric, visare, iluzie, magie.

O bună recomandare pentru Pești și pentru celelalte zodii de apă (Rac și Scorpion) este îmbrățișarea naturii lor adevărate, prin orientarea către practici spirituale și creativitate. La fel ca multe alte zodii guvernate de planete transpersonale (Scorpionul, Vărsătorul, Racul – de Luna), nici Peștii nu-și manifestă adevăratul potențial de frica societății, care preferă acțiune (foc), materialism (pământ ) și idei (aer), dar, în niciun caz, emoții (apă). Pentru că apa nu poate fi controlată forțat, ea are nevoie să curgă și să-și creeze propria matcă, la fel ca în natură.

Ce poți face cu această energie tumultoasă a Lunii Pline în Fecioară?

  • Meditează, scrie într-un jurnal, visează și caută-ți propria viziune și voce interioară
  • Simplifică, fă o detoxifiere mentală și/sau fiziologică
  • Renunță la oameni și activități cu care nu rezonezi

Dă-ți voie să-ți accesezi intuiția, prin ritualuri și obiceiuri pentru sine, ascultă mai puțin de ce vrea societatea de la tine și dă-ți voie să visezi cu ochii deschiși. Lasă acțiunea și controlul pe mai târziu, când energia Berbecului va începe să preia comanda (21 martie).

Pe Cristina o găsiți întreagă aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

COLECTIV – 7 ANI. Rugați-vă copiii să trăiască

Shoppingul compulsiv: ce emoții încercăm să controlăm și cum putem să le gestionăm

Pornind de la un strugure (vorbe de oameni deștepți)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro