18 fotografii care îţi vor reda încrederea în umanitate

4 November 2019

Auzim tot timpul că schimbarea începe cu noi şi că gesturile mărunte pot produce schimbări majore. Însă ne vine greu să credem aceste vorbe până nu vedem cu ochii noştri. De aceea, site-ul Positive Psychology a compilat câteva dintre cele mai impresionante gesturi umane surprinse vreodată de camera foto. Ca să vedem şi să credem.

Vezi și 28 de fotografii despre frumusețea sufletului omenesc

Un bărbat şi-a donat pantofii unei fetiţe care locuia pe stradă.

Acest motociclist s-a oprit pentru a ajuta o femeie în vârstă să traverseze strada în siguranţă.

Un frizer a tuns nu pe bani, ci în schimbul unei îmbrăţişări.

Acest poliţist s-a legat cu cătuşe de o femeie care încerca să se sinucidă, pentru a fi sigur că aceasta nu va cădea de la balcon.

Băieţelul din imagine şi-a dorit ca de Crăciun să primească o tură într-un supercar. Fără prea mari iluzii, tatăl său a postat o rugăminte pe un site cu maşini sport de lux şi a avut surpriza să afle că reprezentanţii firmei au aranjat trei astfel de evenimente pentru fiul său aflat în scaunul cu rotile.

După moartea căţelului său, Phoebe, acest stăpân a dus o găleată plină de mingi de tenis pe plaja unde obişnuia să se joace alături de patruped. Mesajul ataşat îi îndemna pe ceilalţi posesori de câini să ia o minge, după care să o pună la loc, astfel încât de ele să se bucure cât mai multe persoane şi animalele lor. Afişul se încheie cu îndemnul: “Nu uitaţi să vă bucuraţi de fiecare moment asemenea câinelui vostru: cu iubire necondiţionată, loialitate şi fericire”.

Un angajat al unui supermarket a oferit extra-servicii unui bătrân căruia îi era prea greu să se aplece pentru a se lega la şireturi.

Acest şofer a decis să ajute un altul cu un set de cauciucuri noi pentru maşină. I-a trimis factura şi i-a spus acestuia să se ducă la un anume atelier auto, unde îi vor fi montate gratuit. Singura rugăminte: într-o bună zi să facă şi el, la rându-i, un astfel de gest unei persoane total necunoscute.

Mulţimea de la un concert s-a mobilizat pentru a-l ajuta pe un tânăr aflat în scaunul cu rotile să vadă mai bine ce se întâmplă pe scenă.

O curăţătorie a postat un anunţ care îi viza pe cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Dacă aceştia nu aveau posibilitatea de a-şi curăţa costumul, o puteau face gratuit în locul respectiv.

Aceşti copii au uitat de rivalitate şi au ajutat un membru al echipei adverse să puncteze pe tabelă, după ce acesta din urmă se accidentase.

Un bărbat a jucat de distracţie la arcade-ul dintr-un restaurant Dave and Buster’s şi şi-a donat apoi toate câştigurile unui băieţel.

Acest bărbat a uitat că se grăbeşte să prindă trenul pentru a o ajuta pe o doamnă în vârstă să îşi care bagajele.

Un om al străzii citea aceeaşi carte zi de zi, până când un trecător a oprit şi i-a donat acestuia un Kindle, cu o colecţie de cărţi ceva mai bogată.

Dan cumpără zilnic cafele pentru toţi pacienţii, asistentele şi doctorii de la un centru oncologic.

Asistenţii de la un centru veterinar au observat durerea unui stăpân care a trebuit să îşi eutanasieze câinele, astfel că la câteva zile i-au trimis acestuia o scrisoare cu un mesaj de încurajare.

Un bărbat şi-a donat umbrela unei pisici, pentru a o feri pe aceasta de ploaie.

Un echipaj de ambulanţă a transportat la spital un bărbat care făcuse infarct în timp ce dădea zăpada din faţa casei. După ce au terminat operaţiunea din fişa postului, paramedicii au revenit la casa pacientului şi au terminat ce începuse acesta.

Dacă ţi-au plăcut imaginile, avem o singură rugăminte: nu uita de bunătatea din sufletul tău şi împărtăşeşte-o cu cei din jur! 🙂 O poți trimite chiar în plicuri, sub forma unor momente de neuitat puse în rame foto.

SursaCitiţi şi

Un om fără viitor e de plâns la 20 de ani. După ce a trecut de jumătatea vieții e de plâns dacă nu are trecut

Cred că sunt pregatită să ies din anonimat și să îmi trec numele la sfârșitul poveștii

Ai iubit-o, nu-i așa?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro