3 august 2020 – cronica știrilor pozitive

3 August 2020

1. Numărul persoanelor declarate vindecate de Covid-19 va ajunge azi la 11,5 milioane.

2. Vârsta medie a celor infectați în ultima perioadă, în Italia, a scăzut la 40, de ani, conform autorităților medicale. Acești pacienți “prezintă un risc mai mic pe termen scurt al unei posibile supraîncărcări a serviciilor de sănătate”. (LaRepubblica)

3. Persoanele care au lucrat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achiziţionarea de echipamente IT. Banii se vor acorda la cererea şi prin intermediul angajatorului. Totodată, Guvernul ar putea sprijini salariul celor cărora li s-a redus timpul de lucru plătit. (Hotnews)

4. Cercetătorii de la Spitalul de Copii UPMC din Pittsburgh au descoperit că infuziile cu sânge din cordonul ombilical, o sursă disponibilă de celule stem, pot trata sigur și eficient 44 de copii născuți cu varii tulburări genetice non-canceroase, inclusiv talasemie, sindromul Hunter, boala Jrabbe, MLD și o serie de deficiențe imune. (Link)

5. Dacia Sandero, cel mai vândut model al mărcii românești, s-a reîntors în topul vânzărilor de automobile din Europa, în luna iunie. Hatchback-ul produs la Mioveni și Tanger a fost în ultima lună a semestrului a patra cea mai vândută de pe continent, după cum arată datele Jato Dynamics. Sandero a reușit să atragă 20.699 de cumpărători, depășind Toyota Yaris, Peugeot 208 sau Ford Focus. (Profit.ro)

6. Orașul olandez Arnhem se reproiectează pentru a face față căldurii extreme și inundațiilor severe. Guvernul intenționează să înlocuiască 10% din drumurile orașului cu verdeață. Arnhem intenționează să identifice drumurile nefolosite și să le micșoreze, înlocuindu-le cu zone plantate care pot ajuta atât la reducerea căldurii, cât și la gestionarea inundaților. (În prezent investighează modul în care asfaltul ar putea fi reciclat.)

Citiți restul știrilor pozitive ale zilei pe cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară.

Fotografia dimineții: Giuseppe Paterno se bărbierește înainte de a merge la ceremonia de absolvire a cursurilor de istorie și filosofie de la Universitatea din Palermo. La 96 de ani, Giuseppe este cel mai vârstnic student din Italia. Guglielmo Mangiapane/Reuters.Citiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

2 octombrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro