4 august 2020 – cronica știrilor pozitive

4 August 2020

1. Caraș-Severin și Satu Mare au anunțat ieri zero noi cazuri de Covid-19, în timp ce Albă, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Călărași, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Mureș, Sălaj, Suceava, Teleorman, Tulcea și Vaslui au înregistrat sub 10 noi cazuri.

2. Compania farmaceutică americană Eli Lilly începe faza finală a unui studiu clinic pentru unul din tratamentele sale cu anticorpi destinat tratării Covid-19, pentru a vedea dacă acesta poate preveni răspândirea virusului la rezidenţii şi angajaţii caselor de bătrâni din Statele Unite. (News.ro)

3. Ministrul Transporturilor a anunţat că în luna octombrie a acestui an linia de cale ferată care face legătura între Gara de Nord din Bucureşti şi Aeroportul ”Henri Coandă” Otopeni va fi dată în funcţiune, constructorii mai având de finalizat câteva lucrări pe două tronsoane. (News.ro)

4. Guvernatorul Californiei, unul din statele americane grav afectate de epidemie, a anunțat că numărul cazurilor noi, al internărilor și al celor care necesită internare la Terapie Intensivă este în scădere. (Reuters)

5. Compania de gaze şi inginerie Linde va construi şi va opera prima staţie de alimentare cu hidrogen pentru trenurile de pasageri din lume, ce va fi construită în localitatea Bremervoerde din Germania, începând din luna septembrie. (News.ro)

6. Activităţile industriei prelucrătoare din zona euro au revenit la creştere în iulie pentru prima oară de la începutul anului 2019. (News.ro)

7. Cercetătorii din Singapore au dezvoltat o „piele electrică” despre care susţin că poate recrea simţul tactil. Dacă va fi omologată, această inovație le va permite persoanelor care au proteze ale membrelor să detecteze obiecte şi să le simtă textura sau chiar temperatura şi durerea. (Link)

Citiți restul știrilor pozitive ale zilei pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară.

Fotografia dimineții – Luna deasupra Templului lui Poseidon Cape Sounion, Grecia. Xinhua/Rex/Shutterstock.Citiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

2 octombrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro