A cedat și Moș Crăciun, că altceva știa el să facă

24 December 2019

Cheltuim peste puteri pe cadouri de care nu avem nevoie, pe care nu le vrem, care nu ne plac sau pe care nu ni le vom aminti niciodată. 

Dacă vă considerați norocoși că aveți cam tot ce vă trebuie și, mai ales, sănătate, dacă nu mai aveți nevoie de încă vreo 12 lucruri cu care să nu știți ce să faceți și mai ales dacă această cultură (pardon, cursă) a cadourilor v-a adus în pragul disperării, e timpul pentru o schimbare. Sigur, anul acesta e prea târziu să mai facem ceva, abia ieșiți năuci dintr-un black friday prelungit și contaminați fără respiro de febra Crăciunului, dar poate până la anul nu uitați cât de greu a fost și încercați o nouă politică – “fără cadouri”. Că doar nu ele vă adună de sărbători, că ar fi trist.

Credit: Kai Wiechmann/DigitalVision/Getty

Vă temeți că fără ritualul cadourilor n-ar mai fi Crăciunul Crăciun? Păi, dacă tot am ajuns să ne întrebăm unii pe alții ce ne dorim (semn că nu ne cunoaștem prea adânc) și dacă tot nu spunem adevărul (de jenă sau de milă pentru bugetul curioșilor) nu mai bine renunțăm la acest obicei? Mai degrabă dătător de dureri de cap decât de fericiri și surprize reale. Nu mai bine încercăm să facem lucrurile diferit măcar în cercul nostru de familie sau de prieteni? Adevărat, Crăciunul e legat de deschiderea cadourilor, tradiția e puternică, dar s-a exagerat și va trebui să ne imaginăm curând ceva mai bun de-atât. Pentru că iată, în 2017, o bancă americană a făcut un sondaj despre cheltuielile legate de Crăciun. Și, ce să vezi,

  • aproape 70% ar fi renunțat bucuroși la schimbul de cadouri cu familia și prietenii;
  • 60% au declarat că ar petrece mai mult timp cu familia și prietenii, dacă n-ar trebui să-și facă griji legate de cadouri;
  • aproape 50% simt presiunea de a cheltui mai mult decât își pot permite și chiar folosesc carduri de credit pentru asta.

Or, noi, se știe, suntem mai ceva ca americanii. 🙂

Citiți și De Crăciun, nu mai vreau lucruri care pot fi împachetate

Darul e astfel menit încât să aducă bucurie în ambele inimi. Iar dacă timpul cuiva, îmbrățișarea, afecțiunea, vorbele sau gândurile bune nu sunt daruri care aduc bucurie, atunci nu ne rămâne decât să cumpărăm ce se poate cumpăra.:)

Știți ce am primit eu astăzi, în Ajunul Crăciunului? Prietena mea, mamă de trei copii, mi-a dăruit trei ore pe care eu nu le aveam. Mulțumesc, Ana Maria!

Iar voi, să petreceți bine, la un pahar cu vin sau la un aperol spritz, că încă-i vremea bună! Noroc, sănătate, Crăciun cu bucurii și La mulți ani!Citiţi şi

A avea sau a nu avea un amant, aceasta este întrebarea! (argumente PRO și CONTRA)

Păziți-vă bucuria – e ceea ce face viața importantă

Cancerul ovarian: fetelor, un eșec al cercetării ne obligă să ne purtăm singure de grijă încă cel puțin un deceniu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro