Alt oraș, altă copilă, alt viol, aceiași milițieni!

5 August 2019

Fapte: “O adolescentă de aproximativ 14 ani, cu sângele șiroindu-i pe picioare, a fost filmată recent la Galați în imediata apropiere a unei mașini de poliție ai cărei ocupanți au preferat să privească victima pe geam, de la distanță, fără să se apropie sau să schițeze vreun gest în sprijinul acesteia. Mai mult, potrivit unor martori oculari, polițiștii ar fi vrut s-o șteargă de la fața locului. Cazul stârnește deja revoltă în mediul online, oamenii manifestându-și indignarea față de atitudinea poliției, în condițiile crimelor cutremurătoare de la Caracal și a felului în care s-a intervenit acolo.”

”La un moment dat zărim o mașină de poliție, o oprim și îi arătam fata plină de sânge! Atenție acum, polițista a vorbit cu fata și cică fata ar fi zis “nu vrea să vină ambulanță”(fata fiind minoră 14 ani). Ce credeți că face poliția? Voiau să plece mai departe ca și cum nu s-a întâmplat nimic! La insistențele soțului meu polițista a chemat ambulanța”, a scris martora pe Facebook.

Scena s-a petrecut pe Bulevardul George Coșbuc din Galați.

Potrivit Mediafax.ro, fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galaţi, iar persoana care a realizat filmarea a anunţat pe Facebook că a vizitat-o şi confirmă faptul că victima a fost violată. Persoana se declară revoltată de pasivitatea poliţiştilor şi cere măsuri dure împotriva celor doi agenţi care au refuzat să ajute victima unui viol.

„Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soţul meu (unul dintre agenţii wbc) am fost la spital şi am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinţii ei neputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital şi de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se afla ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secţia de poliţie! Nu putem lăsa lucrurile aşa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea şi delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul ţării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideţi să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook.


“Domne, să spună limpede și public, oficial, miliția lui Buda, Coarnă și Dragnea (milițianul șef, nu infractorul de la Rahova) dacă instituția asta abrutizată, incapabilă și interlopizată mai consideră violul o infracțiune gravă sau doar o formă mai brutală, dar perfect acceptabilă, a unor pitecantropi de a se detensiona.  
Și da, fetița de la Galați era în pantaloni scurți, deci genul ăla vinovat din oficiu.” (jurnalista Camelia Tabacu)Citiţi şi

Încerc să scriu de mama

Anatomy of a Scandal

Ultimul duel

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro