Am fost la coafor și apoi am făcut sarmale

31 May 2020

Vecina: „Draga mea, te-ai coafat, wow, ce bine îţi stă!”

Eu: „Da… Mulţumesc.”

Vecina: „Te prinde foarte bine, cu ce ocazie?”

Eu: „Aaa… Păi… Azi fac sarmale!”

Este un dialog real, pe care l-am avut deunăzi, când tocmai ce fusesem la vopsit și coafat după lunile cât a fost tot închis. După care am făcut o delicioasă oală de sarmale și nu mi s-a tuflit coafura de la abur… 🙂

femeie sexi bucatarie

Back în time…

Acum câţiva ani, îmi povestea Mădălina, o prietenă bună, că a sunat-o o altă prietenă să o întrebe ce a mai gătit în ultima perioada. Dialogul a început aşa:

„– Naşa, am făcut o tocăniţă delicioasă astăzi, dar nu ştiu ce să mai gătesc… Tu ce ai mai gătit în ultima perioadă?”

Prietena mea a rămas blocată. Îmi povestea amuzată că ea, de fapt, nu îşi mai amintea de când nu mai gătise ceva, orice care să necesite mai mult decât fiert apă pentru ceai sau tocat legume pentru salată. Ea şi soţul ei aveau o viaţă foarte activă, cu 9-10 ore de muncă pe zi, program de sală după, iar seara înfulecau o salată preparată rapid şi îşi povesteau ce făcuseră peste zi.

Ce s-a mai întâmplat de atunci?

Gătitul a devenit o modă! Până şi Mădălina face cupcakes acum, în timpul discuţiilor noastre lungi la telefon. Mă mai pune pe hold uneori, când schimbă tava şi nu vrea să se ardă.

Culmea este că cei mai buni bucătari sunt… bărbaţi. Ei câştigă toate concursurile, ei sunt chefi în cele mai cunoscute restaurante din Bucureşti, ei par a avea cele mai multe bloguri..

De ce? Să fie oare o revoluţie a femeilor care au fost nevoite să gătească în perioada pre (şi ceva timp în cea) post decembristă? Ţin minte cum mama venea de la serviciu şi avea grijă întotdeauna să ne pregătească în fiecare zi un alt fel de mâncare şi cum se sfătuia cu prietenele ei despre cât sos de roşii să pună în mâncarea de mazăre şi îşi cereau una alteia caietul cu reţete de prăjituri (caiet mirosind a esenţă de rom şi având câte un fir de făină rămas de la eclerele pregătite săptămâna trecută).

Atunci se gătea pentru supravieţuire. Acum se găteşte din pasiune. Asta să fie diferenţa? Sau… Să se fi retras femeile din cursa gătitului? Că și în carantină, parcă tot bărbații găteau mai mult. Ori doar îi lăudau soțiile, ca să ne facă geloase? Ia zi, tu ce mai gătești astăzi? 🙂Citiţi şi

Pentru toate femeile de 60+, pardon, pentru toate femeile :)

Modele și tendințe de ochelari de soare în 2024: ce e nou și ce rămâne „clasic”?

Dragoste la foc mic, cu Juliette Binoche

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro