Am înţeles despre ce e viaţa

17 August 2014

MIRELA R“Am înţeles despre ce e viaţa. Acum ştiu foarte bine de ce nu ai vrut niciodată să ne culcăm supărate. Ţin minte că odată, demult, când eram mică şi m-ai certat, ai venit la mine să mă pupi şi eu ţi-am întors spatele. Şi tu mi-ai zis că e alegerea mea, dar că tu nu eşti supărată pe mine pentru că nu avem timp să ne supărăm pe cei pe care îi iubim. Mi-a părut foarte rău, dar nu m-am ridicat din pat să vin la tine. Am aşteptat să se facă dimineaţă. Astăzi am înţeles că e posibil ca într-o zi să nu se mai facă dimineaţă. Şi-am înţeles de ce tu vrei să nu ne culcam supărate oricât de grave ar fi fost discuţiile. Mama, am văzut filmul ăsta şi am înţeles despre ce e viaţa. E despre astăzi. ”

O discuţie de luni dimineaţă cu copilul meu în maşină. Tocmai văzuse un film despre câţiva adolescenţi bolnavi de cancer, aflaţi într-un grup de susţinere. A venit răvăşită de la film. După ce-a ieşit, mi-a trimis vreo trei mesaje în care îmi spunea că mă iubeşte enorm şi că regretă că uneori nu se poartă foarte frumos. Am discutat apoi tot felul de lucruri. Nu era prima oară când vorbeam despre ele, dar probabil că acum era momentul lor, să fie înţelese cu adevărat.

De foarte mulţi ani încerc să nu las să treacă vreo zi fără să-mi reglez lucrurile cu toată lumea. Sunt oameni cu care reuşesc, dar şi oameni cu care nu-mi iese. În sufletul meu mă culc împăcată că am încercat. Dacă nu mai avem “dimineaţa”, mie n-o să-mi pară rău că orgoliul nu m-a lasat să fac frumos în urma mea. Au trecut peste mine multe experienţe, multe întâmplări, mulţi ani până să ajung să mă bucur de fiecare zi şi să o consider un dar.

hug a friend

Maya a văzut un film sfâşietor la care mie mi-e frică să merg. Nu cred că sunt atât de puternică. Moartea tatalui meu care a suferit de această boală cumplită şi gândul la tot ce-a îndurat el îmi dau încă frisoane. De dragul ei, dar şi din curiozitate i-am spus totuşi că merg să-l văd şi eu. Şi mi-a spus că vrea să mă însoţească.

“Poţi să-l mai vezi încă o dată?”

“Mama, pot să-l mai văd de 30 de ori. Pentru mine e revelator.”

“Maya, o să plângi din nou. O să suferi iar.”

“Mama, lacrimile nu sunt doar despre suferinţă. Şi tu ar trebui să ştii asta pentru că, de multe ori în timp ce îmi povesteşti ceva foarte frumos, îţi dau lacrimile. Pot să-l vad de nenumărate ori pentru că mă ajută să vreau să fiu mai bună şi să nu pierd timpul cu prostii. După ce am văzut acest film, am înţeles de ce eşti tu atât de veselă în fiecare dimineaţă. Te bucuri că ai mai primit o zi în care ai ocazia să le spui omenilor cât de mult îi iubeşti, să-i faci fericiţi pe cei care au nevoie de tine şi să mai trăieşti experienţe noi şi frumoase”

E fata mea! Clar!

Pe Mirela o găsiți cu totul aici.Citiţi şi

Viața

Am învățat

Jurnal de Arizona: Dragă mamă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Jurnalul unei mame / 20 August 2014 13:08

  Impresionant! Felicitari pentru articol si felicitari pentru cum este Maya!

  Reply
 2. VASILE ADRIANA / 19 August 2014 22:30

  Foarte frumos!
  Mirela,care este numele filmului?As vrea ca sa il vad si eu cu fata mea! Apropo…fetele au fost in aceiasi tabara,se cunosc!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro