Așa, NU!

28 September 2020

Scriu rubrica asta de beauty de un mușuroi de vreme și numai pe deșteapta fac. Dar am demarat o campanie anti-”sulemeneală ca la colțul blocului” și trebuie să o continui.

Vedetele Așa Nu din articolul anterior au fost Monica Anghel, Adriana Bahmuțeanu, Mihaela Rădulescu, Bădulescu și Misha. Le-am făcut praf machiajele! Prost, domnule, prost! Grămadă!

Așa că, dragi cititoare, mă copleșește o mustrare de conștiință. Prin urmare, eu zic să continuăm.

Ozana Barabancea  e veterană în machiaje nefericite așa că n-o s-o mai iau în ordine alfabetică, o pun prima pe listă.

 

Comentând direct pe fotografii remarc următoarele: sprâncene negre, ochi negri, păr negru, breton și rame negre. E cam aglomerată zona, îndrăznesc să spun.

Pentru fetele cu breton la nivelul sprâncenelor, eu zic să le lăsați naturale; pentru cele cu breton mai scurt, stilizarea lor ar trebui să fie perfectă. La un breton drept, sprâncenele trebuie să fie țiplă!

Despre Andreea Mantea n-aș putea spune că este machiată prost, pentru că prioritar ar fi să spun că extensiile de gene 18D o dezavantajează în aceeași proporție în care o dezavantajează și sprâncenele intens creionate.

Sprâncenele sunt foarte accentuate spre interiorul ochiului, unde ar trebui să fie mai difuze. Acest lucru se poate realiza folosind o nuanță mai deschisă de fard, ori creion, înspre nas, și una mai închisă în arcadă. Creionând câteva firicele de sprânceană în partea interioară puteți obține același efect natural; asta în cazul în care vă lipsesc fire, sunt foarte rare sau sprâncenele sunt foarte îndepărtate de nas. Dacă nu vă încadrați în niciuna din aceste categorii,  e suficient să le fixați cu un gel de sprâncene și să le pieptănați în sus. Chiar nu e nevoie de contur pentru acea zonă.

Am mai spus în articolele anterioare că densitatea extensiilor de gene, dacă optați pentru această procedură, ar trebui să permită vizibilitatea pleoapei. Cu alte cuvinte să fie mai rare, cât să se mai vada forma ochiului, să se vadă că ai pleoapă. Altfel, arăți ca păpușile alea comuniste, în cel mai drăguț caz.

Când sprâncenele au aceeași intensitate de la un cap la altul se creează o imagine plană, dură, agresivă pentru o ființă umană.

Dacă aș omite sprâncenele și genele, Andreea Mantea ar fi bine. A evoluat mult sub acest aspect în ultima vreme.

Stela Popa, prezentatoarea de la știrile TVR deschide seria machiajelor proaste din televiziune. Sunt sigură că TVR-ul are un make-up artist profesionist, așa că nu înțeleg aparițiile prezentatoarelor lor.

Pentru binele ei, Stela Popa ar trebui să meargă mai întâi la un stilist de sprâncene să rezolve forma și poziționarea pe chipul ei. Una e mai aproape de nas, cealaltă vizibil mai îndepărtată, lucru care poate crea imaginea unui fals strabism. Pensarea excesivă a arcadei arată caricatural. Faptul că doamna de la machiaj accentuează toate aceste lucruri cu un creion în loc să le corecteze e o greșeală inadmisibilă.

Machiajul ochilor cu mov la postul național de televiziune (îmi pare rău că nu am făcut atunci o captură de ecran) sau la orice post de televiziune, de altfel, este o nerozie. La fel și trasarea codițelor.

La acest capitol, Silvia Ioniță, de la Kanal D le întrece pe toate!

Cu alura unei prezentatoare de știri, proaspăt venită de la nășit, cununat & company, Silvia Ioniță își etalează alături de cerceii candelabru o linie de eyeliner, corect executată de altfel, care se mișcă ca o coadă de rechin în funcție de tematica știrilor cu pricina.

Oameni buni, voi nu aveți consilieri de imagine, palete machiaj și machiori profesioniști? Sau dacă aveți, de ce dormiți pe voi, domnilor/doamnelor?

Cred că într-una din zile au dormit pe ei și cei de la Pro Tv, pentru că am văzut-o pe Oana Andoni machiată cu abăstrui și roziu, întocmai ca maiouașul și sacoul. Relata despre evenimentele nefaste petrecute la o nuntă de la Vaslui și am crezut că vine direct de pe teren, de la locul faptei unde a fost infiltrată printre invitați. Îmi pare rău că fotografia nu păstrează acuratețea culorilor.

Nu e bun, domnilor de la P.R.! Nu se poate să angajați pe pile machiori.

Nu că mi-ar plăcea uniformizarea comunistă, însă ce credibilitate au o fata cu roz la ochi, una cu mov sau una care este machiată pentru o petrecere la Bamboo,  când prezintă incendierea bebelușilor de la Maternitatea Giulești ori păstrează un moment de reculegere sub gene false pentru victimele din Colectiv.

Machiajul prezentatoarelor de știri nu trebuie confundat cu machiajul de eveniment. Nu veți vedea niciodata la BBC o  prezentatoare cu gene false, eyeliner sau culori la ochi. Machiajul lor este discret, în nuanțe de nude și marouri apopiate de culoarea pielii. Cât despre decolteul, ținuta și bijuteriile Silviei Ioniță vă las să comentați singuri…

Eu cam atât am avut de adăugat la poliția vedetelor, sfătuiesc make-up artiștii de la știri să uite care sunt tendințele sau culoarea Pantone a anului când își trimit în platou prezentatoarele.

Sunt Carmen Sveduneac, nu cer reverență pentru pirueta figurilor de stil, de greșesc, mă iertați, dar am și eu o părere de profesionist. În rest, oameni suntem!

Până la articolul următor, vă aștept pe paginile mele, la cursurile de machiaj sau să vă programați. 🙂

Cele bune!Citiţi şi

Criză, frică şi curaj

Cei care au folosit pentru prima dată machiajul au fost bărbații

Ce tip de sprâncene ți se potrivesc în funcție de forma feței

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro