Ce tip de sprâncene ți se potrivesc în funcție de forma feței

8 February 2020

Cred că v-am agasat cu atâtea discuții despre sprâncene, însă declar cu nonșalanță că asta era și intenția mea. Sunt atât de importante sprâncenele și cu ajutorul lor putem face atât de multe îmbunătățiri fizionomiei noastre, încât o să mă mai suportați un articol. 🙂

Înainte de a spune ce sprâncene ți se potrivesc, trebuie să-ți faci o analiza și să identifici care este forma feței tale.  Încă din start te avertizez că, în funcție de felul în care este implantat părul tău pe scalp (în continuare vom folosi termenul de carnația părului), poți avea o formă mixtă. Adică fruntea să fie pătrată și bărbia rotundă, fruntea ovală și bărbia ascuțită,  fruntea hexagonală și bărbia ovală etc.

Așadar, în funcție de aceste aspect avem:

 • Forma ovală, considerată încă forma ideală. Pe modelul ăsta îmi vin în minte Charlize Theron și Jessica Alba. Spun că ovalul este „încă” forma ideală, pentru că de un an încoace, după modelul Angelina Jolie, este în mare trend mandibula proeminentă, hexagonală. Atât de în trend, încât multe fete își injectează acid hialuronic pentru un astfel de contur.

 • Forma hexagonală, că tot veni vorba: aici avem o mandibulă proeminentă, la pipăit se simt șase unghiuri (începând de la lobul urechii); forma hexagonală se poate identifica și la conturul frunții unde vedem mai multe unghiuri ale carnației firelor de păr. Pe lângă Angelina Jolie aș mai menționa-o și pe Audrey Hepburn.

 • Forma triunghiulară:
 • avem triunghi cu baza sus: strangând părul observăm carnația firelor de păr în formă pătrată,  bărbia fiind ascuțită. Ca exemplu o vizualizez pe Reese Witherspoon;
 • avem triunghi cu baza jos: strângând părul observăm o frunte ascuțită și o mandibulă pătrată. O astfel de frunte am văzut la Serena Williams, iar pentru mandibulă pătrată avem o avem pe Margot Robbie;

 • Formă pătrată: frunte și maxilar pătrat: Margot Robbie ori Olivia Wilde sunt exemple pentru mandibulă pătrată și Ferggie, pentru frunte pătrată. Cum spuneam cele mai multe forme sunt mixte, e greu să găsesc o formă de față cu mandibulă și frunte pătrată;

 • Formă rotundă: Selena Gomez, Miranda Kerr;

 • Formă oblongă: este un oval prelungit, astfel încât lateralele feței se aplatizează. Dacă v-ați uitat la Sex and the City, Sarah Jessica Parker este exemplul perfect pentru această formă a feței;

 • Forma mixtă: toate formele de mai sus combinate câte două; adică: frunte pătrată+ bărbie ovală, frunte ovală + bărbie ascuțită, frunte ovală+ bărbie hexagonală etc.

Revenind la sprâncene

Ei bine, forma lor poate evidenția sau muta în plan secund un anumit contur al feței. Spre exemplu, la un contur oblong nu mai arcuim sprâncenele pentru că acest lucru ar lungi și mai mult fața. Optăm însă pentru arcuire în cazul unei fețe rotunde pentru un efect optic de alungire. O față pătrată, bunăoară, va fi armonizată de niște sprâncene de grosime medie, în caz contrar efectul de maxilar pătrat ar fi dublat de grosimea sprâncenelor. Pentru cele care au fața triunghiulară, arcada sprâncenelor ar trebui să fie mai rotunjită tocmai pentru a nu accentua bărbia ascuțită. Pentru forma ovală nu avem probleme, aici comentariile mele se opresc.

Corecția frunții se rezolvă mereu cu un breton, fie el drept ori asimetric, însă ne rămâne de armonizat restul feței. Pentru că mi-ar fi greu să găsesc exemple (deși le știu) am desenat câteva situații de așa Da și așa Nu, care sper să vă inspire.

Vă propun și un test. Fiecare desen conține doar o sprânceană corectă pentru acel tip de contur de față.  Identificați ce sprâncene se potrivesc fiecărei fizionomii din desenele mele!

Răspunsurile corecte le veți găsi la finalul articolului, însă nu trișați și puneți-vă simțul estetic la încercare!

Pentru ridicarea și arcuirea sprâncenelor v-am mai menționat în articolele prededente procedeul de laminare. V-am  făcut o surpriză și v-am pregătit un video cu pașii pe care îi puteți urma să faceți acest lucru singure acasă. Produsele le găsiți în orice magazin online destinat extensiilor de gene.

Până data viitoare sper că știți care este forma feței voastre, eu continuu să vă doresc să fiți

versiunea voastră cea mai bună,

noul meu motto la Carmen Sveduneac Make-up School.

Pentru programările la machiaje sau stilizarea sprâncenelor îmi puteți scrie; înscrieri la Cursuri de începători (Machiajul de la A la Z), Avansați (Make-up like a Pro) sau la cursurile de automachiaj (Self you up) și mai multe despre ceea ce fac găsiți pe conturile de Facebook sau Instagram și, mai nou, You Tube.

Aștept cât mai multe abonate la canalul meu și vă promit mai multe informații de culise.

Răspuns corect:

Formă rotundă – sprânceana dreaptă

Formă pătrată – sprânceana dreaptă

Formă oblong – sprânceana stângă

Formă hexagonală – sprânceana stângă

Formă triunghiulară – sprânceana stângă

Formă ovală – ambeleCitiţi şi

Așa, NU!

Cei care au folosit pentru prima dată machiajul au fost bărbații

5 greșeli pe care să nu le mai faci în 2020!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro