Avantaj… amantele!

23 May 2013

Frumoasa maşină s-a oprit la scara biroului, mă întreb cum de i-a dat liber şoferului.

– Am venit să îţi văd zâmbetul.

Ca nevastă nu aş fi auzit niciodată aşa ceva.

– Ce mă bucur! Și cum îl găseşti?

– Ravisant, parcă mai frumos decât ţineam minte, hmmm… hai urcă.

– Am oameni în birou, trebuie să îmi iau rămas bun de la ei, dar de ce nu …

– Închide ochii.

– Vai, strig eu de uimire, este pentru mine ?

Din punga neagră de lux a scos o splendidă rochie roşie Ungaro.

– Dar este extraordinar de frumoasă.

– Şi pentru că îţi place aşa mult, mai închide ochii odată.

– Este prea mult, un colier de rubine?

– Să se asorteze cu buzele tale roşii.

De bucurie, am sărit pe bancheta din spate şi am îmbrăcat rochia.

– Ei? Cum arăt? am întrebat eu învârtindu-mă încântată pe trotuar sub privirile uimite ale trecătorilor.

– Eşti minunată, a zâmbit el mulţumit.

Pretty Woman

Normal că eram. Câte femei sunt atât de nebune să îşi arunce hainele de pe ele şi să iasă din maşină în amiaza mare cu o rochie lungă roşie şi cu un colier strălucitor. Culmea este că m-am simţit al naibii de bine.

Dacă aş fi fost nevastă, probabil că acţiunea conjugală s-ar fi desfăşura cam aşa:

– Bună (opţional iubito).

– Bună dragul meu (întodeauna unul este mai drăgăstos).

– Cum a fost la birou?

– Ştii şi tu, probleme, afaceri…

– Ai mâncat ?

– Bineînţeles.

– Şi eu am avut o zi grea, am …

– Stai că îmi sună telefonul.

După jumatate de oră de convorbire, dialogul continuă:

– Ah, iubito (opţional), vezi că ţi-am lăsat bani pentru rochie aia. Groaznic de scumpă, o bucată banală de material. Zău aşa, poţi să fii şi tu mai modestă. Nu haina îl face pe om.

– Dar îmi doresc rochia aia, vreau să fiu frumoasă pentru tine, vrei să mă duc să o cumpăr acum ? Să vezi cum îmi stă?

– Păi nu te văd oricum la eveniment ?

Despre colier nici vorbă, probabil că se odihneşte pe gâtul vreunei nefericite… amante.

Amantele nu aud niciodată cât de scump este un obiect vestimentar, o vacanţă sau cine ştie ce excentricitate. Ar fi ca şi când domnii ar recunoaște că de fapt cam atâta pot. În zilele noastre primează mai mult potenţa financiară. Amantele au parte de toată distracţia, bărbaţii se pregătesc pentru ele, sunt atenţi şi amuzanţi. Pentru neveste, aceiaşi bărbaţi comentează şi le judecă cheltuielile, au hachiţe şi indispoziţii.

Într-o relaţie cu amanta există reguli. Ca amantă le poţi impune, ca nevastă nu prea. Trebuie să te conformezi, de dragul copiilor, a siguranţei, a propriei lipse de încredere. Amanta este un spirit liber şi de regulă tolerată cu toate libertăţile ei. Şi ce dacă se mai întâlneşte şi cu altii ? Păi, dacă el nu este liber să o ia de nevastă… Sau dacă nu oferă destul pentru statutul de exclusivitate…

Ca amantă îţi permiţi să te bosumfli, să ai pretenţii şi să faci tot ce îţi trece prin cap. Poţi să ai indispoziţii pentru că pur şi simplu nu ţi se potrivesc chiloţii la ruj. Domnul se va strădui să îţi cumpere chiloţii potriviţi. Şi încă de la Perla.

Dacă–i permiţi să te viziteze acasă, este festin. Şampanie, flori şi bine-nţeles un cadou. Timpul este limitat, senzaţiile intense.

Exista şi un risc în toata povestea aceasta: da, îndrăgostitul. Ce faci dacă te îndrăgosteşti ?

Dacă bărbatul a simţit asta, ajungi mai rău ca o nevastă. El nu are nevoie să vadă încă o femeie care i se supune şi-i face pe plac. Lui îi trebuie una care–l chinuie. Una la care se gândeşte când îşi strânge nevasta în braţe. Una care tot timpul poate fi a tuturor, dar niciodată a lui.

Al doilea mare risc, deşi eu o numesc prostie curată, este să te căsătoreşti cu amantul tău. Din păcate se întâmpla mult prea des. Cum naiba poţi să-l mai crezi pe cel care şi-a minţit nevasta ca să fie cu tine? Cine trădează o dată va trăda permanent.

Din fericire, mai sunt şi categoria rara avis, când cei doi, căsătoriţi fiecare cu altcineva se văd, se plac, se hotăresc să divorţeze şi să trăiască împreună. Varianta asta cred că funcţionează doar în cazul în care “păcătoșii” iau hotărârea foarte repede şi nu lasă loc minciunii şi trădării ieftine să se strecoare între ei.

Cazul în care amanta vânează doar un portofel nu-l discut, aceea nu este relaţie, este troc.

Ca amantă ai mult timp liber. Nu te judecă nimeni că stai la coafor 5 ore, doar o faci pentru el. Dacă nu ştii să prăjești nici măcar un cartof, tot eşti adorabilă şi neajutorată. Amanta nu trebuie să facă nimic. Cel mult trebuie să asculte. Trebuie să-şi aloce tot timpul să arate de la extraodinar în sus şi să se bucure de admiraţie.

Al treilea risc: gelozia.

Pe cine poate fi geloasă o amantă? Pe săraca nevastă, care oricum simte prezenţa altei femei? Oricât s-ar strădui nevasta să arate bine, tot va fi acuzată că a cheltuit prea mult. Cum să invidiezi aşa ceva? Singurul privilegiu ar fi concediile şi sărbătorile. Dar şi în concediu bărbatul stă cu gândul la amantă, bea bere şi este indispus. Ba este soare, ba nu, ba ar sta la plajă, ba s-ar plimba. Oricum ar fi nu este bine. De sărbători există un alt femonen interesant: urgenţa de la birou. În plin Crăciun îşi aduce aminte că nu a închis imprimanta sau că a uitat să trimită un fax. Nevasta îl înţelege şi uite cum omul nostru dă fuguţa la amanta măcar 5 minute să o vadă. În astfel de situaţii este bine ca amanta să nu fie disponibilă. Astfel agonia este şi mai mare şi valoarea ei creşte.

Există clar tipologia amantelor. Le vezi de departe. Frumoase, disponibile, amuzante. Când apar într-un loc, se face linişte. Nevestele le urăsc şi bărbaţii le doresc nebuneşte.

Alt avantaj major este că o amanta nu se plictiseşte niciodată. Are pe cineva care o cadoriseşte, unul care o plimbă, unul cu care povesteşte şi poate încă unul pe care îl ţine exclusiv pentru sex. În cele mai multe cazuri, ultimul dintre ei ştie de toţi, dar este ori prea tânăr să emită pretenţii, ori prea sărac.

Este o femeie care are mai mulţi bărbaţi în viaţa ei o curvă ? Tendinţa ar fi să spunem că da. Dar dacă această femeie este puternică, are statut şi bani ? Aici oamenii se împart în categorii.

Prima: sigur este curvă şi nu se mai satură de sex.

A doua: se joacă cu bărbaţii, dar este tot o curvă.

A treia şi probabil nu ultima: este nebună, nesătulă şi… curvă.Citiţi şi

Când bărbații încearcă să repare femei, rezultatul e același

Aș vrea să-i spun cum se va sfârși – groaznic! 

Mănâncă desertul primul!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ileana / 1 June 2017 9:01

  Ce bine că amantele nu știu cum e să fii femeia perfectă pentru bărbatul care te-a luat de nevastă și care, după 15 ani împreună și un copil frumos ca el, tot la tine între picioare visează să ajungă seara, care te iubește și pe care-l iubești mai mult decât pot exprima niște banale cuvinte așternute pe o foaie virtuală, cu care împarți și bune și rele, pentru că așa e într-o echipă formată din doi oameni care se iubesc, se respectă și se sprijină. Ce bine că ele nu știu nimic din cum e să fii o familie în care totul se discută sincer, femeile frumoase de pe stradă se comentează(apreciază) împreună, bărbații atrăgători la fel, pentru că așa e când soțul/soția îți e și cel mai bun prieten, pe lângă toate celelalte lucruri. Ce bine că universul limitat al amantelor le creează trista iluzie că lucrurile stau peste tot la fel și ele sunt salvarea și echilibrul întregii omeniri defecte, pentru că dacă ar ști că există și căsnicii fericite, împlinite fără nevoia de un al treilea personaj între cei doi, mitul lor s-ar spulbera în bucăți, ar trebui să privească realitatea în ochi și ar fi forțate să recunoască faptul că da, există și așa ceva. Și atunci ar intra în depresie, pentru că, nu-i așa, e nasol să afli că nevasta poate rămâne Femeie și după atâția ani, după un copil, un job, o casă de îngrijit, responsabilități și multe alte lucruri pe care creierul multifuncțional al unei femei adevărate îl percepe ca pe ceva normal, nelimitându-se doar la a fi a treia roată la căruță, fețișoara frumoasă pasionată de joculețe de budoar, de bărbații altora, de umilit femeia de acasă etc. Dragile mele, căsnicia e grea, pentru că, nu-i așa, trebuie să pui suflet și un strop de magie ca să meargă toate lin. Trebuie să ai forță, demnitate, asumare, dragoste de sine, ca să poți transmite toate astea copilului și tatălui acestuia, omul tău drag! Iar forța nu se naște din rochii scumpe și ore furate, pudrate cu praf de stele din Neverland. Forța se naște din viață, din iubire adevărată, din evoluția personală, din prietenia cu omul tău și cu tine însăți, dintr-o căsnicie împărțită la doi, nu aruncată la unu. Credeți voi, oare, că e rușine să speli ciorapi și să gătești? E viață, scumpele mele. Nu ți-e scârbă să faci asta pentru omul tău, cum nici lui nu-i e să intre în bucătărie, să gătească atunci când n-ai tu timp sau să-ți alimenteze mașina pentru că știe că tu nu te pricepi deloc. Și multe alte chestii d’astea “scârbos de înjositoare”….Așa se manifestă iubirea uneori, ce credeți? Din iubire se naște condiția primordială a existenței umane și animale: GRIJA FAȚĂ DE CEL IUBIT. Dar cum spuneam, e nasol să afli toate astea, nu?

  Reply
 2. Yvy / 1 June 2017 7:29

  Sa fim seriosi. Aici e vorba de prostitutie. Iar autoarea scrie doar despre ceea ce primeste. Dar ceea ce ofera… sa fereasca Doamne-Doamne. Totusi are aprecierea mea ca poate sa presteze la comanda absolut orice si oricui care e dispus sa deschida portofelul generos. A. Si mai e ceva. Trebuie totusi sa fac un mic comentariu la articol. Nu toti barbatii care fac cadouri scumpe amantelor restrictioneaza financiar nevestele. Dimpotriva. Cei care tin totusi sa isi pastreze casnicia trebuie, cumva , sa adoarma vigilenta sotiilor care banuie ceva. Si ii mai chinuie si remuscarile, uneori

  Reply
 3. Miky / 31 May 2017 20:48

  In primul rand, articolul generalizeaza Si vizeaza doar o categorie de oameni Si se refera doar la Barbatii Romani: “Amantele nu aud niciodată cât de scump este un obiect vesti mentor, o vacanţă sau cine ştie ce excentricitate. Ar fi ca şi când domnii ar recunoaște că de fapt cam atâta pot. În zilele noastre primează mai mult potenţa financiară.” Seriously? In alte tari nu se mai practica de mult intretinutul femeii, fie ea amanta, nevasta sau prietena! Si asta pt simplul fapt ca ea este o femeie independenta si perfect capabila sa isi cumpere singura rochia dorita. Un barbat occidental nu va trata amanta/sotia/iubita ca pe un obiect ce trebuie intretinut, ci ca pe o egala. Si nu se va injosi sa sa isi faca amante care ii sunt inferioare intelectual sau sa investeasca bani in ele. Asta e doar barbatul roman a carui imagine asupra Ei a ramas undeva la “ia la neica vreo doi zloti Si nu te iubi cu toti..”

  Reply
 4. Melinda De Ross / 31 May 2017 20:09

  Amanta este, după cum ilustrează și imaginea foarte bine aleasa, o prostituata. Cum spunea și doamna de mai sus într-un comentariu foarte frumos, nici o rochie sau bijuterie nu se compara cu zâmbetul unui soț care stii ca te iubește, și mai ales care te respecta. Nu e nimic mai prețios decât sa știi ca ești suficient de valoroasa incat ai fost în stare sa îți găsești un bărbat valoros care este doar al tău, pe care îl poți face sa te iubească mai mult în fiecare zi. Și da, exista asemenea bărbați, chiar dacă sunt o raritate. Asa sunt și femeile care ii merita. Restul, sunt ca personajele din acest text.

  Reply
 5. Iulia / 29 June 2016 13:30

  M a intrebat sotul ce mi doresc de ziua mea, i am raspund ca mi doresc o geanta (scumpa), mi a raspuns sa nu are importanta, o sotie are! Deci? Avantaj sotia!

  Reply
 6. Elena / 29 December 2015 4:10

  Mai femeie, ai barbatul – sotul pe care il alegi. Ati ajuns asa sa considerati casatoria si relatiile de lunga durata (ca nu sunt neaparat pro mariaj, dar pro parteneriat), un chin si o responsabilitate.

  Dar ideea e ca, asa cum il alegi, asa il ai. Si amantul tau, cu cadourile lui cu tot, nu se compara cu zambetul sotului meu dimineata, cand imi spune ca ma iubeste si sunt cea mai frumoasa parte din viata lui.

  Si imi da un sarut adormit, dupa care ma strange tare in brate. Rochia ta Ungaro si colierul cu rubine sunt nimic pe langa asta 🙂

  Reply
 7. Mari Mari / 12 August 2015 11:00

  D aia eu sigur n o sa fiu in postura amantei…niciodata nu zic niciodata, poate s o intampla vreodata, dar sigur n o sa dureze…sincer sper ca un barbat sa nu si paraseasca sotia iubita pentru mine, intrucat mi ar fi frica sa stau cu asemenea personaj, m as gandi mereu ca asa ar putea sa mi faca si mine…

  Reply
 8. Cristi R / 25 January 2015 1:57

  O poveste privita dintr-un singur punct de vedere, cel al sotiilor. Priviti situatia si din punctul de vedere al amantei ce nu este amanta de profesie ci amanta de conjunctura. In mod cert veti constatata ca viata acestora din urma nu e atat de roza cum pare citind acest text. Textul este potrivit pentru amantele de profesie ce si-au creat un stil de viata din a fi amanta. Pe langa acestea mai sunt amante ce ajung sa aiba acest statut doar pentru ca pur si simplu le-a cazut cu tronc un barbat luat deja de o alta femeie si in cazul lor situatia se schimba intrucatva pentru simplul fapt ca fiind indragostite nu vor avea aceleasi pretentii ca amantele de profesie si de cele mai multe ori vor suferi de singuratate la sfarsit de saptamana si de sarbatori.

  Reply
  • Ioana / 28 December 2015 16:37

   Ai dreptate! Spun din proprie experienta! Amanta de conjunctura, privesc de departe cum cel care va fi al meu in curand, inca e nevoit sa stea acasa (dar nu langa sotie). Nu am nici o pretentie materiala de la el, pot sa ma intretin singura si sa imi fac toate poftele. Dar, citind articolul mi-am dat seama ca ziua mea de nastere, si Mos Craciun sunt niste motive pentru a-mi face cadouri…scumpe. So…privind partea materiala, autoarea are dreptate. Dar cum ai zis tu, Cristi, exista si amantele de conjunctura care stau si asteapta barbatul insurat care le-a picat cu tronc.

   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro