Bucureşti, cea mai urâtă capitală europeană

28 June 2011

“Drumuri pline de gropi, mormane de gunoaie, lipsa apei potabile în anumite zone” – aşa apare descrisă capitala României pe siteul tourismreviews.com,  un site de opinii despre turism care tocmai a plasat Bucureştiul pe ultimul loc în topul capitalelor europene, comparându-l cu un oraş din Evul Mediu.

“Nu există canalizare, apă caldă sau drumuri asfaltate în anumite părti din această capitală europeană. Sunt case care nu au apă curentă şi nici toaletă în casă. Oamenii care vor să îşi facă baie sunt nevoiţi să care apă cu găleata, pe care o aruncă apoi în cel mai apropiat canal. Sunt cartiere întregi care depind de funcţionalitatea unei fântâni, pe care autorităţile sanitare nu au găsit-o în regulă, nivelul nitriţilor fiind mult mai mare decât cel permis”, continuă fermecătoarea descriere.

În plus, date despre poluare, colectate timp de trei ani în 25 de oraşe din 12 ţări membre ale Uniunii Europene, situează Bucurestiul pe locul I în topul oraşelor celor mai poluate din Uniunea Europeană. Şi conform unui studiu realizat de compania de consultanţă Mercer, calitatea vieţii se deteriorează continuu. Luând în considerare factori ca nivelul criminalităţii, poluarea, apa potabilă, electricitatea, canalizarea şi mijloacele de transport în comun, Bucureştiul a pierdut în 8 ani 24 de poziţii în topul oraşelor europene (referitor la calitatea vieţii), ajungând de pe locul 84 pe locul 108.

Să măi aşteptăm turişti?Citiţi şi

Salutări de la Budapesta

Cu infinită tristețe și cu mare scârbă

30 septembrie – 30 octombrie, XR month – Bucureștiul în realitate augmentată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro