Bunica mea

18 September 2019

A fost odată ca niciodată o femeie fără vârstă. Și zic asta deoarece nu aveau importanță anii din buletin. Femeia asta era toată numai un suflet, nu avea vreodată cum să îmbătrânească. Iar eu am avut cel mai mare noroc să îmi fie bunică.

Bunica mea nu obosea niciodată, toată ziua o găseam în grădină muncind. Când nu era în grădină, făcea mâncare, când nu făcea mâncare, spăla, dar niciodată nu-i stăteau mâinile. Nu avea Google, dar știa leacuri băbești pentru orice durere.

Bunica mea nu avea multe cărți, dar știa nenumărate povești, cântece și poezii și avea un talent înnăscut de a le interpreta. Nu avea decât 4 clase, dar ea mi-a insuflat dragostea pentru cuvinte și m-a învățat să vorbesc corect. Bunica mea avea mâini moi și ochi blânzi, obraji arși de soare, brațe puternice și o voce caldă.

Bunica mea nu se supăra niciodată, deși de multe ori avea motive; nu-și plângea de milă, chiar dacă a dus o viață grea. Pe bunica mea nu o durea nimic, nici măcar atunci când abia se mai ținea pe picioare. Nu-și cumpăra multe lucruri, puținii bani pe care îi avea îi strângea.

Bunica mea nu avea cărți cu rețete, dar gătea cea mai bună mâncare. Nu a citit nicio carte de parenting, dar a crescut frumos și copii, și nepoți.

Citiţi şi La 10 ani habar nu ai ce trebuie să faci şi atunci fugi la bunica maternă

Bunica mea a avut parte de multă răutate și nedreptăți, dar ea m-a învățat ce e bunătatea și să iubesc oamenii. Bunica mea avea un glas care mângâia și mâini care vindecau.

Astăzi se împlinesc 10 ani de când nu mai este, dar bunica mea n-a murit, trăiește în inima mea.

Guest post by Andra Vasioiu

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Iubiri de sâmbătă până-ntr-o duminică viitoare

Nu cred așa ceva!

Pentru că de atâtea ori m-am dus la muncă cu sufletul frânt

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro