Când plătești cel mai puțin pentru o vacanță într-o destinație de Oscar

21 February 2018

Anul acesta, pe 4 martie, va avea loc cea de-a 90-a ediție a Galei de decernare a premiilor Oscar. Alte filme, dintre cele mai bune, vor primi recunoașterea supremă, între alte categorii, și pentru “cea mai bună imagine”. Locuri noi sau vechi, dar diferit filmate cu imaginație și talent, trezesc mereu dorința de a ajunge și cu pasul acolo, nu doar privind la marele ecran. Și așa ne-a venit ideea să facem un top al țărilor și orașelor în care s-au filmat pelicule de Oscar.

Țări și orașe de Oscar
Clasament Top 5 țări Top 5 orașe
1 SUA New York
2 Marea Britanie Londra
3 Franța Chicago
4 Italia Los Angeles
5 India Paris

Nicio surpriză că pe primul loc între țări apare patria Oscarurilor, Statele Unite, iar la orașe, New York – ul. America are Hollywood – ul, cu cele mai bune studiouri, are cei mai buni regizori și actori din lume, dar și cea mai mare varietate climatică și de relief între Alaska și Florida. O destinație pe cât de ofertantă în orice anotimp, pe atât de visată… 🙂

Destinatii de Oscar_NYC_NEW-YORK_USA_pexels-photo

New York

Destinatii de Oscar_LOS-ANGELES_HOLLYWOOD_CALIFORNIA_USA_UNSPLASH_aniil-vnoutchkov

Los Angeles

Marea Britanie e o destinație perfectă în special vara, din iunie până în septembrie, în timp ce pentru o călătorie în India octombrie-martie este momentul ideal, pentru a evita cea mai caldă perioadă. Franța are o vreme similară cu Italia, ceea ce înseamnă că atunci când este mai cald într-o parte, temperaturile nu sunt mult mai scăzute dincolo, dar din aprilie până în iunie și  septembrie-noiembrie sunt cele mai bune perioade pentru a le vizita.

Destinatii de Oscar_PARIS_FRANCE_UNSPLASH_john-towner

Paris

Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Franța, fiind primele trei țări în topul filmelor câștigătoare, aduc pe listă, de asemenea, orașe de top. New York ocupă primul loc, apărând în mai multe filme câștigătoare, cum niciun alt oraș nu a făcut-o. Acesta este urmat în top de Londra, Chicago, Los Angeles și Paris.

Destinatii de Oscar_LONDRA_UK_UNSPLASH

Londra

Destinatii de Oscar_CHICAGO_USA_UNSPLASH_anton-melekh

Chicago

Iar dacă e să vă hotărâți că anul acesta e cel în care vreți să călătoriți într-una din aceste orașe, iată cele mai bune perioade după criteriul prețului:

  • în noiembrie, către Londra (de la 136 de euro) și, respectiv,
  • în octombrie, către Paris (de la 178 de euro)
  • în octombrie, către Los Angeles (de la 678 de euro)
  • în martie, sunt cele mai ieftine bilete către New York (începând cu 605 euro) și Chicago (în medie 691 euro).

Vacanță plăcută într-o destinație de Oscar! 🙂

***

Cea mai bună lună pentru călătorii a fost determinată de specialiștii Momondo pe baza unei analize efectuate pe 1 februarie 2018. Prețurile menționate au fost identificate pe 30 ianuarie 2018 pentru zborurile dus-întors, la clasa Economy, cu plecare din România, pentru călătorii efectuate în cele mai ieftine luni în 2018 pentru fiecare destinație în parte. Aceste prețuri pot avea parte de modificări ulterioare.Citiţi şi

Portretul unei actrițe dezvăluite – La vérité/The Truth

Iubirea moare uneori și în Paris

Lucruri care sunt diferite în Europa față de SUA

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro