Ce cauți tu în viața mea?

28 August 2017

„Ce cauți tu în viața mea?” este întrebarea ce reverberează chinuitor în minte. Cu siguranță vii cu un mesaj, cu un scop pe care eu încă nu îl înțeleg. Te-ai strecurat imperceptibil, brusc și fără voia mea. Ai intrat și a-i ocupat locul cel mai tainic din suflet, cel pe care îl păstram pentru întâlnirea vieții mele. Cea pe care mi-o imaginam fascinantă, care să mă ducă pe culmile extazului, în care să zbor, să simt, să visez cum n-am mai făcuto până acum. Dar nu, nu e deloc așa. Tu ai intrat să faci praf și partea asta de suflet, să rănești și acea fărâmă neatinsă.

Mă întreb cât loc mai am pentru durere? Încerc să găsesc rostul, găsesc: durerea purifică, durerea te ajută să nu te abrutizezi, durerea te face să nu-l pierzi pe Dumnezeu. Înțeleg tot, dar e atât de greu.

stanley kubrick photography

Stanley Kubrick Photography

Credeam că nu pot să iubesc, că iubirea este pentru sufletele alese, iar eu mă îndoiam să fiu unul din ele. Să iubești înseamnă să-l lași pe celălalt să plece? Să iubești la distanță? Să-i dorești fericirea fără să faci parte din ea? Cred că da, dar mai cred că toate astea trebuie să le faci cu infinită seninătate. Doamne, ajută-mi să-mi regăsesc seninătatea și pacea împreună cu ea.

Nu te învinuesc de nimic, habar n-ai de dezastrul pe care îl provoci.

Mai mult ca orice vreau să înăbuș durerea, să o îngrop adânc de tot, să nu mai fie cale de întoarcere, nu-mi doresc asemenea iubire, dacă ea nu poate fi pură.

Basta! M-am săturat de critică, m-am săturat de morală, le-am primit cu vârf și îndesat până acum. Există un rău în viață pe care nu poți să-l eviți, pe care trebuie să-l trăiești, pentru că n-ai încotro și există un rău față de care poți să te pronunți. Ce bine că pot să fac alegerea, ar fi contra firii să-l îmbrățișez.

Nu am planuri strategice, nu am obiective mărețe, nu îmi doresc bani și poziție socială, nu am niciun fel de ambiții. Sunt o rătăcită, știu despre asta, nu vreau să mi se repete, să fie clar. Dar sunt un om și am dreptul la fericire. Aleg să fiu fericită!

Guest post by Anișoara M

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Ce se întâmplă dacă mă suni, dacă mă auzi? Te rog, vorbește cu mine!

Ți-e bine unde ești? Rămâi acolo sau mergem mai departe?

Povestea Rozaliei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Simona / 29 August 2017 7:51

    Ce cauți tu in viața mea am întrebat și eu. Mi-a zis “Scuză-ma” și a plecat. Dar nu atunci. Poate era mai bine dacă pleca atunci. Nu, a plecat după ce mi-a făcut sufletul fărâme, după ce m-a făcut să plâng toate stelele din nopțile nedormite și să urlu toate uraganele din sufletul meu. Apoi a plecat. Și de atunci încerc să alung furtuna și să îmi liniștesc sufletul. Nu știu cât o să dureze. Nu știu dacă o să reușesc, dar fiecare zi fără el mă face să mai ucid o speranță în mine. Și fiecare minut in care reușesc să nu mă gândesc la el e o mică victorie. Totul trece, chiar și durerea.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro