Ce i-ai scrie, dacă i-ai scrie, după ce te-a părăsit? (IV)

24 January 2020

Da? Mă bucur pentru tine c-ai întâlnit-o pe ea și că ești îndrăgostit. Șșșșșșt, nu-mi mulțumi acum pentru…

Nu înțeleg de ce ți-a luat atât de mult timp. Mai ales că ai fost ajutat, de mine. Stai, nu acum! Știu că mereu eu am fost cea cu inițiativa, să facem, să dregem etc. Am fost prima în toate, de ce să nu te las acum să fii și tu primul în ceva? De exemplu, primul care pleacă? Vezi tu, oricum ți-ai asumat întotdeauna meritele faptelor mele, de ce să nu-ți asumi și succesul despărțirii?

Chiar dacă uneori e o graniță difuză între învingător și învins, poți să te autoproclami învingător! Ce? Pe asta n-o poți? Bine, spun eu lumii c-ai învins, că te-ai îndrăgostit, c-ai plecat și că mi-ai dat papucii. Mi-ai dat și tu ceva în sfârșit.

Se spune că dragostea e oarbă, dar tu ai fost orb și fără a fi îndrăgostit. N-ai văzut cât dispreț ascunde docilitatea mea, cu câtă lipsă de iubire îmi împlineam datoriile, cu câtă zădărnicie priveam orice reușită, cât de meschină mi s-a părut mereu imaginea de „femeie de casă” afișată.

Iartă-mă! Am învățat de la cel mai bun cum să pun nimic în cuvinte și fapte.

Stai, nu-ți cere iertare pentru că m-ai… eu am fost prima. Te-am înșelat de mii de ori, în gânduri, în dorințe și în visuri. Ce? Ba se pune, și vezi tu, gândurile n-au anatomie, fiziologie, norme sociale, de multe ori nici religie, n-au limitele pe care trupul le are. Sunt infinite.

Doar ți-am zis să nu-mi mulțumești încă. Am fost prima care a greșit prin nesupunere în fața unor prescripții civile, morale, sociale, zi-le cum vrei. Însă cum n-ai văzut nimic din ce făceam, cum nimic nu era important pentru tine, n-ai văzut nici nesupunerea și ura din buna mea purtare.

Cu plăcere!

Eu

Citește și Ce i-ai scrie, dacă i-ai scrie, după ce te-a părăsit? (III)

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy!🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

Dragostea e fiica ploii

Cine ți-a spus că trebuie să te dezbraci ca să faci dragoste?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro