Frumusețea ca senzație fizică

14 March 2020

M-am tot gândit ce să scriu în aceste zile febrile pentru întreaga lume, și când zic febrile, din păcate, nu vorbesc metaforic.

Încă de la început mi-am asumat faptul că această rubrică va fi una educativă, eu voi fi profa’ de make-up și vă voi îndruma în cultivarea unei imagini rafinate, speram eu și încă mai sper, din punct de vedere estetic.

Astăzi mă voi abate puțin de la parcursul tematic de până acum și vă voi vorbi despre frumusețe în alți termeni.

Întreaga planetă își numără morții și autoritățile ne îndeamnă către izolare și igienizare. Sute de ani am purtat războaie pentru a ne demonstra și valida superioritatea în fața celorlalți însă pentru prima dată în istorie suntem într-un război mondial cu sinele, un război care ne validează fragilitatea și pune semnul egal între noi.

În aceste zile, cei mai mulți dintre noi, ne luptăm cu noi înșine. Privim carantina ca pe o cămașă de forță și suntem cei mai buni alergători din lume când e vorba să dăm ochi în ochi cu noi. Ne este frică, teribil de frică și luptăm pentru supraviețuire. Știu foarte bine cum e să duci o astfel de luptă. Două cancere și o comă m-au vindecat de mine.

Există boli vindecătoare și cred cu tărie că acest virus este menit să ne vindece. Au căzut multe victime până acum și încă le contabilizăm. Cu riscul de a părea mesianică (departe de mine acest gând) și oricât de crud va părea ce zic, aceste victime sunt în slujba vieții și trebuie să le onorăm sacrificiul.

Pentru mine izolarea este un privilegiu, un moment de repaos din toata goana după bani și putere, un moment de meditație, care îmi oferă un răgaz să mă privesc în oglindă și să mă micșorez la dimensiuni umane.  Frica face ca toate bătăile inimii să semene între ele.

Sunt anxioasă, mă simt neajutorată, mi-e frică de ce va veni după acest potop de morți. Sunt îmbarcată într-un carusel de frici: sunt antreprenor, afacerea mea, ca multe altele, a suferit pierderi majore în această perioadă, va urma un colaps financiar, sunt singura, am doar o mamă și o pisică, oare ce va trebui să înfrunt?

Apoi mă uit iar în oglindă. Îmi accept fragilitatea și îmi iau fricile drept aliat. Ele mă vor ajuta să anticipez un plan de supraviețuire.

Iau cărțile pe care am tot amânat să le citesc, mă cufund în lectură, îmi pun o mască hidratantă pe față și doi castraveți pe ochi când vreau sa iau o pauză și mă bucur de acest dolce far niente pe care nu l-am experimentat demult.

Pisica zace boierește pe un fotoliu de catifea, soarele lasă o dâră puternică de lumină prin fanta draperiilor de noapte, în depărtare se aud doi câini al căror glas era până mai ieri înfundat de zumzetul mașinilor de pe stradă. Am făcut o baie aromatică, mi-am turnat un pahar de vin roșu cât să-mi admir gâtul urmărindu-i parcursul prin pielea mea străvezie. Sunt fragilă și voi folosi partea asta din mine ca să creez. Inspir adânc, expir, panica se disipează, la fel și vinul.

Mi-am scos șevaletul din garaj, Leonard Cohen îmi spune să Take this walz și eu valsez în ritm cardiac, la etajul 7, într-o mansardă cu vedere spre soare, cu pensulele în mână privind înăuntrul meu.

Astăzi am ales să trăiesc frumusețea ca pe o senzație fizică. Trag aer în piept, liniștea verde din mine e doar un indicator că sunt pe drumul cel bun!

Sunt frici creatoare și sunt iubiri vindecătoare. Una din ele m-a învățat să mă iubesc pe mine!

Take this walz with me!

Din motive lesne de înțeles am anulat toate cursurile din luna Martie sper să ne revedem curând, dacă vreți să-mi urmăriți activitatea o puteți face pe conturile de Facebook sau Instagram și mai nou You Tube.

Dacă tot stați în casă v-am făcut un tutorial cu care să vă răsfățați cât despre machiajele inspiraționale de astăzi, am vrut să fie unele creative.

Până data viitoare aveți grijă de voi!

Modele: Isabel Beatrice Straat & Crina Popescu

Fotografi: Crina Popescu & Carmen Sveduneac

Concept & MUA: Carmen SveduneacCitiţi şi

„Ana are mere. Mama Anei este rea. Ana nu este iubită”.

Lansarea cărții Jurnal de război, scrisă în 8 zile într-un subsol din Harkov, în martie 2022, de Olga Grebennik

Ratarea clipei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro