De ce iubim femeile măritate?

25 August 2018

Because… Heaven can’t wait!

Să ne înţelegem bine, e o boală modernă care a lovit specia masculină de orice vârstă, profesie sau statut social şi ar fi bine să nu ne mai ascundem după deget. La fel de adevărat este că, pe undeva, are legătură şi cu preferinţa pentru femei mai în vârstă, iar exemplele nu sunt deloc necunoscute: Ashton Kutcher, Hugh Jackman, Guy Ritchie, Roger Moore, celebrul preşedinte al Franţei şi nu mai puţin cunoscutul Prinţ Harry. Nu s-a scandalizat nimeni, ba mai mult, în străinătate au ocupat topul tabloidelor, ca o afirmare a faptului că viaţa e frumoasă la orice vârstă, atunci când iubeşti. Ia să ne gândim puţin şi că dragostea e frumoasă inclusiv atunci când nu ţine cont de prejudecăţi şi când nu răneşte pe nimeni. În tot cazul, o femeie căsătorită care acceptă o relaţie extraconjugală nu face altceva decât să îşi ofere libertatea pe care i-a furat-o cândva, cineva. Nu e depravare, ci o curiozitate firească, un instinct care ar putea fi considerat natural de către oricine care ajunge în situaţia aceasta.

trio o femeie doi barbati

Multe femei nu vor recunoaşte că au privit măcar o dată în viaţă după un tip arătos, altele poate nu l-au întâlnit încă, dar cred că foarte multe îşi doresc. Dar să nu mai lungesc vorba şi să vă spun că afirmaţiile îmi aparţin şi nu simt deloc ruşine în a le împărtăşi cu voi, şi că nu e vorba de a produce suferinţă cuiva, ci de a o vindeca.

De ce iubim femeile măritate, deci:

  1. Pentru că sunt fructul interzis din grădina împăratului care e mai preocupat de sine, de serviciul lui, de băieţii cu care bea bere şi se uită la meci, de câte şi mai câte, stăpân pe femeia pe care o lasă acasă, să vadă de vatră şi de progenituri. Singurătatea le face melancolice şi lipsa afecţiunii duce la depresie şi insomnii.
  2. Au în ele o linişte pe care le-o dă experienţa din căsătorie, iar toate situaţiile în care bărbatul lor le-a dezamăgit devin motive de evitare. Ele nu devin sufocante şi acaparatoare, pentru că au învăţat să preţuiască propria libertate, şi apoi, nici prea mult timp nu au, fiind obligate să ajungă devreme acasă. Nici nu sunt geloase, pentru că nu vor să creeze aceeaşi senzaţie, la rândul lor. Nici isterice, nici disperate, pentru că, nefiind vorba de chestii domestice, rămâne doar să-şi dorească să fie fericite, chiar dacă e numai preţ de o cafea sau o conversaţie la colţ de stradă. (Am uitat să fac precizarea: am spus iubim, nu curtăm, nu asaltăm, nu furăm).
  3. Pentru că se transformă, sub ochii noştri, din Cenuşărese în Ilene Cosânzene. Pentru un timp, uită de monotonie şi se înseninează vorbind şi despre altceva decât reţete de papanaşi sau produse de curăţenie. Nu trebuie să ajungi să le propui relaţii de alt gen, uneori ajunge să le vezi schimbate şi fericite, adică frumoase şi radiind de bucurie. Desigur, un bărbat-soţ neglijent nu va observa nici asta.
  4. Pentru că pot juca mai multe roluri, prin care poate au trecut. Sunt bune ascultătoare, pentru că asta le lipseşte, fac mici cadouri pentru că n-au mai primit ele însele de mult, adoră surprizele pentru că sunt mereu în aşteptarea uneia.
  5. Nu au aşteptări şi nu pun condiţii, pentru că nu pot oferi acelaşi lucru. Ele înţeleg, mai mult decât cele care umblă să se mărite cât mai bine şi cât mai repede, că omul are nevoie de timp şi de spaţiu pentru a fi el însuşi.

Încă ceva: le putem iubi sincer, candid, de departe sau de aproape, fidel sau infidel, tandru sau pasional, atâta timp cât le putem oferi puţină fericire. Iar asta n-ar trebui să supere pe nimeni.

Guest post by N. P.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Un nou început

Un an pierdut

Măritată și îndrăgostită. De alt bărbat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro