De ce să nu afișezi un pătrat negru la fotografia de profil

2 November 2015

Tuturor ne pare rău pentru cei plecați brusc, în accidente colective. E ca și cum un grup de suflete, și-ar fi terminat, statistic, treaba și au decis să plece. Și, cum noi, românii, avem talentul dramei, împrăștiem ce e dramatic. Ne ajută și media.

Am învățat de la Dalai Lama că atitudinea corectă față de tragedie este nu mila, ci compasiunea. Care este diferența?… Compasiunea este o atitudine activă. De a face ceva ca să ajuți. Dacă vezi un câine slab pe stradă, nu zici ”vai, sărăcuțul de el”. Te oprești la prima alimentară și îi iei ceva de mâncare. Asta e diferența. Așa încât, în marea de dramatizare care ocupă orice eveniment de tipul ”plecări bruște”, cu toate posturile profitând jenant,aducând copii proaspăt orfani, în stare de șoc, în fața camerelor, și filmând sicrie, putem face ceva diferit.

energie

Este vorba de susținere, ajutor, speranță și păstrarea unui echilibru care să armonizeze stresul traumatic, nu să îl amplifice. Dacă lucrezi în media, gândește-te ce faci ca să aduci speranță într-o zonă scufundată în disperare. Bucuria, într-o jale cumplită. Centrarea, într-un mediu confuz din cauza acestei traumatizări excesive. Dacă ești un om obișnuit și nu cunoști pe nimeni care să aibă nevoie de ajutor direct, pune mâna pe digipass și trimite câțiva lei în contul Crucii Roșii (mie mi se pare organizația cea mai titrată, are obișnuința lucrului cu dezastrul) sau unde crezi tu că e mai bine.

Continuarea, aici.Citiţi şi

Fețele suferinței – Pieces of a Woman

Cuvintele frumoase pot „remodela” ADN-ul

Am învățat că iubirea…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Bogdan Petrescu / 2 November 2015 19:00

  Scuze dar … o prostie mai mare ca asta rar mi-a fost dat sa citesc … daca doamna Andreea Ionescu se duce sa se imbrace in roz intr-o zi de doliu national ii recomand un consult psihiatric de urgenta. Si faptul de a-ti pune o fotografie neagra la profil tine de nivelul de compasiune al fiecaruia si ceea ce simte vis-a-vis de aceasta tragedie. Daca aceasta distinsa doamna simte sa puna la profil in aceste zile un soare facut amatoriceste in vreun program obscur de editare foto (nu va suparati distinsa doamna, dar soarele ala seamana mai degraba cu o scena din Independence Day) si crede ca cu poza aia rezoneaza intr-un câmp electromagnetic si imprastie lumina in jurul ei … ce pot sa zic … e parerea dansei … sunt multe forme de boli mentale … si ma abtin mult … asta e nivelul de cultura, educatie si informare din tara asta. Daca una ca dansa care a lucrat cu Carana Corporation, o firmă americantă de consultanta din Washington si apoi a avut mai multe pozitii senior si executive la Connex, Metro, ADPharma gandeste asa nu ma mir de ce nu merge nimic si nu se schimba nimic in tara asta. Nu vreau sa dezvolt mai mult, ma abtin din nou.

  Eu am decis sa pun o fotografie neagra cu tricolorul in semn de solidaritate cu acei tineri care au murit sau zac prin spitale inconstienti unii din ei si mai ales pentru a indulci suferinta familiilor, a prietenilor si a cunoscutilor lor. Si da … am donat si bani pentru aceasta cauza. Nu cred in toate prostiile astea cu rezonante si campuri electromagnetice ci cred doar in legea atractiei. Care a functionat din plin zilele astea.

  0
  0
  Reply
 2. Andreea Ionescu / 2 November 2015 10:27

  Mulțumesc, Catchy, pentru alegerea de a da mai departe gândul bun.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro