Despre moarte și alte nimicuri

26 March 2024

E un alt Martie unde drumurile duc tot la Dumnezeu. E o continuă așteptare a unui Martie mai puțin umbros și zgomotos. E un Martie cu doruri arse. E un Martie pe care știu că îl voi pierde între două bătăi ale inimii. E un Martie care știu că va fi și altă dată.

Aș umple pagini întregi despre Martie și aș trece granițele propriei imaginații făcându-l suportabil. Ți-aș povesti mult despre Martie al meu, dar știu că te-aș pierde în propriile tale dureri adânc vizibile pe frunte.

Fac exerciții de echilibristică, îmi asum acest exercițiu profund al iubirii și urii și în acest Martie amestec viața cu moartea. Îmi las scrierile aici, ca mărturia unei existențe în care am fost tristă de lumea în care trăiesc și mândră că încă reușesc să o privesc ca un spectacol viu. Încă aplaud frenetic orice miracol copleșitor care li se întâmplă celorlalți și mă gândesc iar la moarte. Sunt într-o continuă antiteză și îmi duc luptele în mii de feluri atât de bulversante pentru cei din jur. E atât de firesc firul dintre lumina și intrunericul din mine încât uneori devine invizibil. E atât de istovitor exercițiul spiritualității pe care îl perfecționez în mod continuu, încât uneori devine îngrozitor de copleșitor. E atât de mult zgomot în mine, încât uneori mi-aș dori să mă fac cuvânt, dar fără să fiu rostit vreodată. E atât de Martie în mine, încât împotrivirile, nevindecarile, neiertările îmi sunt necruțătoare și tocmai acestea mă fac trufașa propriei vieți.

În acest Martie, am convingerea că absolutul iertării nu va veni niciodată în singurătate, că absolutul iubirii nu îl găsești doar în lumină, dar absolutul urii îl găsești doar în moartea sufletească.

Mi-aș fi dorit să fi scris mai mult despre Martie, dar m-am pierdut din nou printre nimicurile care fac parte din viață.

Guest post by Alexandra-Mihaela Ignat

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Dragostea e fiica ploii

8 mai 2024 – Luna Nouă din Taur și mesajele pentru fiecare zodie (horoscop)

Jurnal de Arizona: Dragă mamă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro