Diferența dintre “o curvă proastă” și un partener “cinstit”

30 October 2019

Când o femeie înșală, a obosit să mai explice” a fost o confesiune. Valoroasă pentru unii, indecentă pentru alții. Ceea ce știu eu, este că am simțit nevoia să dau mai departe învățăturile pe care viața m-a pus să le studiez. A fost un alt răspuns la întrebarea “De ce?”.

Mă fascinează oamenii și felul în care iau decizii. Cel mai bun studiu de caz am fost mereu eu. “Cum mă poziționez în fața a ceea ce se întâmplă?” Vrem, nu vrem, suntem niște motoare care funcționează cu emoții. Ele trebuie înțelese și acceptate. E imposibil să le anulezi și chiar dacă nu îți convine, atracția dintre oameni există, la fel și iubirea aceea pură, dezinteresată, lipsită de egoism și răzbunare.

Când mi-a venit rândul să mă reîndrăgostesc, m-am speriat și m-am împotrivit cu toată forța. Nu era momentul potrivit, credea mintea mea. Dar sufletul a insistat să descopere frumosul. Mi-am mărturisit sentimentele acelui “el” în speranța că îmi va trece, dar nu a fost cu noroc. Erau reciproce. O iubire de neoprit. Nu a mers nici când i-am spus soțului meu că “mă îndrăgostesc de altul”. Până la urmă a trebuit să trăiesc acea poveste până la capăt ca să învăț ceva. Am învățat că sunt momente în viață pe care trebuie să le trăiești, să înveți și să le depășești. Și am mai învățat că frumusețea și binele vin în viața oamenilor care cred în iubire, pentru a le da mai departe. Am mai învățat că nu poți judeca pe nimeni corect, dacă nu ai fost în locul lui.

Această scurtă “călătorie în adâncul sufletului” a reușit să ne resusciteze căsnicia și să o transforme într-un parteneriat mai puternic și mai încrezător ca niciodată. Dar nu am înșelat pe nimeni. Nici pe el, nici pe mine. I-am spus de la bun început cum stau lucrurile. Și a fost surprinzător de inteligent să înțeleagă. Avea motivele lui. Și asta m-a făcut să mă reîndrăgostesc de soțul meu.

Pentru mine, verbul “a înșela” nu există într-o căsnicie. L-am înlocuit cu prima definiție din dicționar care înseamnă “a câștiga”, și nu cu a doua “a amăgi”, sau cu a treia “a păgubi pe cineva mințind”. Dar i-am înțeles toate definițiile pentru că am avut răbdare să caut. Dacă e să vorbim despre tradiționalul “a înșela” în viața de cuplu, întreb: “Cine pe cine înșală?”. Tu pe el sau tu pe tine? Dacă ești o femeie căsătorită și te îndrăgostești de alt bărbat, că se poate întâmpla, dar nu ai curaj să îți urmezi sentimentele și le oprești într-o frustrare, nu se numește tot înșelat? De data asta e chiar mai grav. Te înșeli pe tine însăți. Îți refuzi bucuria de a trăi o experiență care te poate învăța multe.

Citiţi şi Astă-seară te-am înşelat, stimate soţ

În acest caz, înșelatul nu te mai cataloghează drept “curvă”. Se numește că ești „cinstită ”. Iar cinstea e aici sinonimă cu minciuna. Acțiunile nu sunt în armonie cu sentimentele și asta e dureros. Nu încurajez amorul pasager, carnal, egoist sau răzbunător. Vorbesc de Acele iubiri neînțelese, inexplicabile, care poate apar, poate nu apar în viața de cuplu. Sunt foarte mulți bărbați și femei care caută o satisfacție de multe ori superficială sau profundă, dar nu știu să facă altfel decât pe ascuns sau în tăcere. Se întâmplă. Important e cum te poziționezi tu față de tine și omul de lângă tine. Habar nu am cum e să fii într-o astfel de situație, dar mă gândesc că îți umbrești singur fericirea dacă nu ești deschis. Sunt oameni și oameni, situații și situații, dar adevărul și comunicarea, oricât de grele ar fi, îți ușurează existența.

Nu știu care e rețeta unei vieți liniștite și frumoase pentru voi, dar noi am descoperit acceptarea, adevărul și comunicarea.  Plus că viața este a ta, nu a partenerului. Ți se întâmplă ție ca singură persoană, cu el poți doar să împarți. La bine și la rău… că parcă așa suna povestea când am spus toți DA.

Cam asta e diferența dintre “o curvă proastă” și un partener “cinstit”.

Guest post by Rază de soare

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

„Iubita, să dai un semn când rămâi singură…”

De fapt, tot ce îți dorești e să te pierzi în iubire și lumină…

O mai fi ceva?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro