Când o femeie înșală, înseamnă că a obosit să mai explice

28 October 2019

O femeie are foarte multă răbdare să explice cum se simte și știe să își recunoască nefericirea. Când nu e înțeleasă, rabdă, tace, uită că există și trăiește pentru alții. Dar într-o zi se satură și de cuvinte, și de tine, și de ea. Și se transformă într-o forță pe care nu o mai poți controla. Descoperă iubirea de sine și vrea să o împartă.

E responsabilitatea ei să pregătească o generație viitoare și va folosi toate resursele pentru a evita un eșec. Ea nu are voie să clacheze și să se sature de viață. Ea este însăși viață. Bucuria, curajul și mulțumirea ei vor fi exemple de urmat pentru copii și are nevoie de cineva să îi umple aceste rezervoare. Poți fi tu sau îl poți lăsa pe altul.

O femeie care prețuiește viaţa se va aduna bucată cu bucată și într-o zi va renaște mai frumoasă și mai puternică ca niciodată. S-a trezit și e gata să iubească din nou. Ea va găsi în cele din urmă un bărbat dispus să îi ofere ceea ce caută: empatie, comunicare, afecțiune, aprecierea, iubire. Sexul nu este prioritatea ei. Asta e doar o răsplată pentru cel care o înțelege. Ea caută profunzime, nu superficialitate. Dacă nu înțelegi, atunci ai putea spune că te înșală.

Și te înșală pentru că și-a dat seama că merită să fie iubită și fericită. Nu mai stă după tine, pentru că și-a dat seama că viaţa e scurtă. Chiar tu i-ai dăruit cele mai precise cronometre: copiii. Prin ei își măsoară timpul și fericirea. Și pentru ei își dă toată silința să fie bine. Să rămână tânără, frumoasă, amuzantă, cu chef de joacă, rațională și îndrăgostită de viață. Îi place să zâmbească din toată inima.

Dacă e deșteaptă, îți va și spune ceea ce trăiește pentru că vrea să înțelegi și tu ce caută. Și nu îți va ascunde fericirea, pentru că a obosit să te mai protejeze și să sufere pentru tine. Acum se bucură și asta se vede în ochii ei. E politicoasă și te invită să iei parte la această transformare pe care tu singur i-ai oferit-o. Te face părtaș la fericirea ei. E ultima încercare de a te face să o observi cât e de frumoasă. Și e a ta. O vezi sau dispare.

Citiţi şi Şi noi, cele înşelate, suntem femei

Dacă ți-a fost greu să îi înțelegi vorbele, îți cere acum să îi înțelegi faptele. Pentru că ea încă mai are încredere în tine. Încă mai speră că ești acel băiat inteligent cu care și-a dorit să îmbătrânească frumos. Judec-o dacă vrei și las-o să plece. Va pleca cu tot ce ai mai bun: dragoste, copii, visuri. Sau nu o judeca și dă-ți seama câtă nevoie are de tine. Ea poate merge mai departe și singură, și cu altul, dar vrea cu tine.

Și dacă te înșală, nu o face pentru tine, ci pentru că e parte din transformarea ei. Se descoperă, se regăsește, se reinterpretează, devine matură. Își pierde echilibrul în dragoste pentru a vă reface amândurora echilibrul în viață. Ea tot pe tine te vrea. Ai un atu. Ești tatăl copiilor ei și pe ei îi iubește mai mult decât pe sine. Cu sau fără voia ta, pentru ei și pentru ea, va căuta mereu resurse să strălucească și să zâmbească. Prețuiește-o și nu va pleca niciodată. Spune-i cine ești și te va accepta. Ea nu poate iubi ceva ce nu înțelege. Pentru că e femeie.

Guest post by Rază de soare

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Iubiri de sâmbătă până-ntr-o duminică viitoare

Nu cred așa ceva!

Scrisorile de odinioară

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ionescu / 5 November 2019 14:52

  Titlul este intradevar bine ales, respectiv o femeie care inseala, este o “obosita”.
  Despre text s-ar putea inlocui “ea” cu “el” si ar rezulta tot atatea argumente pentru tradarea ratiunii. Constiinta binelui, compasiunea, ajutorul neconditionat al sotului/sotiei ne face sa fim oameni.

  Like 5
  Dislike 1
  Reply
 2. Dragonfly / 29 October 2019 1:36

  Minunat text, totul este descris cum nu se putea mai bine. Vad pe aici cateva frustrate care comenteaza ca sa se afle in treaba, nici macar nu au inteles esenta acestei postari si se trezesc sa balacareasca, asa cum sunt obisnuite, ca atunci cand sparg seminte la coltul blocului. Andrianna89, tu intelegi despre ce se vorbeste in text? “O femeie cand inseala greseste. Nu e nimic magic sau scuzabil pentru ca este femeie si nu e cu nimic mai presus decat un barbat care la randul lui inseala. Nu conteaza de ce o face. Este injositor si jalnic. In primul rand nu trebuie sa se ajunga acolo si in al doilea rand barbatul nu trebuie amenintat cu asta. ” Serios? Cine vorbeste despre amenintari? Cea care a postat spunea ca, daca se va ajunge ca femeia sa gaseasca in alta parte ceea ce de mult nu mai are acasa, ii va spune celui cu, care isi imparte viata, nu va ascunde faptul ca altcineva ii readuce zambetul pe buze si nicidecum nu il ameninta asa cum spui tu. Nu sunt pro inselat dar, Raza de soare a punctat foarte bine nevoile pe care le are o femeie si nu, nu suntem idioate daca ne dorim iubire, intelegere, complimente, sex, fericire. Idioti sunt cei care nu mai ofera nimic, cei care cred ca femeia lor de acasa nu este decat bucatareasa, spalatoreasa, femeie in casa, masina de facut copii si saltea pt partide ocazionale de sex rapid si nu are nevoie de nimic altceva pentru ca doar de-aia s-a maritat. Sunt multe, mult prea multe de dezbatut pe tema asta dar, dupa cum se vede deja, n-ai cu cine pt ca tatele ies la inaintare cu cea mai grea artilerie – gura mare. Inca o data, felicitari Raza de soare.

  Like 43
  Dislike 11
  Reply
 3. Adrianna89 / 28 October 2019 19:12

  Wow. Ce mizerie de text. Nu. O femeie cand inseala greseste. Nu e nimic magic sau scuzabil pentru ca este femeie si nu e cu nimic mai presus decat un barbat care la randul lui inseala. Nu conteaza de ce o face. Este injositor si jalnic. In primul rand nu trebuie sa se ajunga acolo si in al doilea rand barbatul nu trebuie amenintat cu asta. Wtf? Asta e un fel de manifesto “poarta-te frumos cu mine ca altfel te insel?”. Nu. In cel mai rau caz lucrurile stau in felul urmator: “poarta-te frumos cu mine ca altfel ne despartim”. In cel mai bun caz, lucrurile astea se discuta din timp si daca se ajunge intr-un punct al relatiei in care exista aceste nevoi si nu se mai pot controla din x motive, fie mergem pe drumuri separate, fie renuntam asumat, in cunostinta de cauza, la monogamie. Mda. De mult nu am mai citit un text atat de cretin. Dar asta e, atata ne duce capul, cand ne culcam seara ca sa putem justifica faptul ca si noi femeile, la fel ca si barbatii putem fi niate idioate.

  Like 31
  Dislike 16
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro