E plină lumea de misogine

18 March 2015

DaianaAm avut foarte puține prietene la viața mea. Întotdeauna am preferat băieții. Întâi să mă joc cu ei, apoi să povestesc cu ei, să fac parte din gașca lor. Domnișoare de onoare mi-au fost 3 băieți și o fată, prietenii mei cei mai buni.

Femeile aranjate mă enervau că erau prea aranjate. Altă treabă nu au? Ălea carieriste mă enervau că nu făceau altceva în afară de job. Nu vor să și trăiască? Mamele mă enervau că vorbeau doar despre copii. Ce-o să facă când le cresc copiii? ONG-istele și călătoarele mă enervau că nu fac ceva cu viața lor. O să rămână pierde-vară și după prima tinerețe? Toate mă enervau că nu știu să conducă mașini, că vorbesc mult, că sunt răutăcioase, că nu au logică și multe altele. Dap, cea mai urâtă formă de misoginism. Nu săriți cu psihanaliza! Maică-mea e foarte mișto, eu așișderea. Nu văd sensul în a căuta cauza misoginismului. Deși, având în vedere că mi-a trecut, poate găsim antidotul. Sigur e plină lumea de misogine.

feminity

Nu doar că mi-a trecut, dar acum mi se par fascinante toate. Bărbații sunt simpli. Atât de simpli că te plictisești analizându-i. În schimb, pe femei poți să le întorci pe toate părțile și să descoperi universuri peste universuri, dorințe infinite, vise și visuri cu duiumul, întrebări strigătoare la cer.

De fizic sunt veșnic ocupate, preocupate și în căutarea perfecțiunii. Au redefinit noțiunea de permanent, au inventat-o pe cea de semi-permanent și au reușit să falsifice orice zonă a corpului. O parte dintre ele s-au prins că trupul lor poate fi unealtă de putere, altele le judecă pe primele, altele se iubesc în cel mai frumos sens al cuvântului.

Unele conduc oameni și ne egalizează cu bărbații, cu multă energie și cu entuziasm. Dau totul, iar uneori uită de ele. De cele mai multe ori își amintesc și devin atotfăcătoare și atotputernice.

Altele schimbă lumea. O educă diferit, salvează balene, ajută oameni, inspiră oameni, fac planeta asta un loc mai bun.

Majoritatea puiesc și se transformă. Văd viața altfel, reprioritizează, se unesc sau se războiesc, cred cu tărie în ceea ce fac. Iar apoi, de cele mai multe ori, iau tăria câstigată și o transferă în alte domenii.

Toate mișcă lumea, ne dau urmași, ne fac să ne dorim mai mult și mai bine, redefinesc logica și rațiunea, fac lucrurile să se întâmple, scriu poveștile de dragoste și pe cele de război.

Cum ziceam, fascinante. Cele mai fascinante ființe de pe pământ.Citiţi şi

Generații. Femei. Politică – Simina

“Tu știi cel mai bine”, vorbele pe care nu vreau să le aud

Amantele iubesc cel mai sincer

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Andrei / 18 March 2015 10:12

  E plina lumea de frustrate, nenorocite si bestii. Dar, intr-adevar, sunt si femei execptionale. Cand intalnesti o femeie exceptionala e o adevarata sarbatoare. Insa, ca orice sarbatoare adevarata, se intampla o data pe an. E un randament bun, zic eu…

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro