Ești așa proastă, Suzano

11 December 2019

Se făcea că într-una din zile, pe un tărâm departe-departe, într-o dimineață de milioane mărgărite înșirate o ea, bine, putea fi și un el că nu se mai poartă discriminarea de gen, dar tot o ea, aceeași ea, întreba oglinda din baie acum, probabil că ăia de poveste n-aveau baie, apropo, ați observat că-n povești nimeni nu face pipi? Ok, ok, întreba: zi-mi, oglindă-oglinjoară, cine e cea mai frumoasă din țară?

Și n-o să vă vină să credeți, în fiecare zi oglinda îi răspundea, în funcție și de cine era lider de audiență în acea zi: Frumoasă ești, Suzano, dar de o frumusețe banală, Veronica din Țara Antenelor de mii de ori te întrece!

Of, of, ce chin, ce dor, ce jale, nu despre ăla care cânta atât de cu patos Tudor Gheorghe, ci despre chinul de a nu fi mai buzată ca Veronica.

În zadar își smulgea Suzana firele puține de păr pe care le tot netezea cu placa în fiece zi, oglinda rămânea neclintită în convingerea maselor. Degeaba se tot întreba dacă nu cumva oglinzii i-a slăbit vederea din cauza blitz-urilor, oh, oh, zadarnice selfie-uri, pentru ce atâtea filtre, atâtea abilități de photoshop? Unde s-au dus, când au apus, Sterianule, zilele de pe Insta ale gloriei ei?

Da, oameni buni, viața bate povestea!

Dar nu-i nimic, nuuuu-i nimic, Suzana urmase un curs de dezvoltare personală cu unicul și inegalabilul, preafrumosul și mult preaînțeleptul, invidiatul și controversatul, Tony.  Țțț, nu Montana, Doamne, ce aveți? Tonyyyy, cu citatele alea inspiraționale și imaginile viu colorate, aha, daa, acela! Aha, da, știu, și eu zic la fel, inginer de suflete, ce mai!

Prin urmare, așa cum studiase temeinic cu mentorul ei, iartă infama oglinjoară, pentru că nu? Dacă n-ar fi rănit-o, n-ar fi călit-o și prin urmare ea n-ar mai fi sporit!

Așa că-și suflecă mânecile și se apucă să-și sporească frumusețea. Scoate șâpurile cu formule aritmetice pentru curățarea și revitalizarea tenului, marca Pitagora evident, și începe să-și șteargă dârele de rimel. O face cu îndemânare, cu pricepere, îndreaptă cu degetele genele lipite și sprâncenele rărite, apoi ia troler-ul cu cosmetice, scoate din el o cutiuță boțită cu rimel Pupa Mascara Vamp de cea mai înaltă calitate și luat cu 75% reducere de pe eMAG de Black Friday, un creion dermatograf primit moștenire prin testament și, sugându-și buzele, începe să se boiască pe-ndelete, refăcându-și frumusețea scursă.

Isprăvi, puse la loc smacurile și maglavaisurile care-o făceau să arate cât mai natural, conform tendințelor make-up-ului contemporan, și punându-și cuminte mâinile una peste cealaltă, ca la școală, întreabă oglinda: oglindă-oglinjoară, cine e cea mai frumoasă din țară?

– Boită ești, Suzano, dar uită-te și tu cât de à la Picasso ți-ai accentuat fața cu umbrele alea de fond de ten, Veronica din Țara Antenelor de mii de ori te întrece în naturalețe și tehnică!

Și iarăși i s-a rupt inima Suzanei, gustul sărat al salivei dinaintea plânsului și pișcăturile din nas prevestind alte și alte ravagii pe care lacrimile le va face chimicăriei machiajului ei.

Ești așa deșteaptă, Suzano, dar nu pricepi lucrurile simple. Poți să te boiești o mie de ani lumină, să te tunezi mai ceva ca mașinile alea de curse de la Monte-Carlo, să-ți vinzi sufletul și intelectul diavolului, întotdeauna va fi cineva cu mai multe K, adică kile de like-uri ca tine, pentru că trăim într-o lume în care…nțțț, nici chiar așa previzibil, trăncănelile alea cu accentul pus pe imagine și schimbarea standardelor de frumusețe s-au dovedit de catralioane de ori că nu-s decât niște meschine răutăți și invidii răspândite de cei care nu-s suficient de performeri, care nu-și însușesc skills-urile Daily Shine Advance Techniques and so on.

Ești așa proastă, Suzano! Dacă te-ai uita în oglinda ta și nu te-ai mai oglindi în ecranul televizorului, poate-poate vei primi un răspuns cât de cât mulțumitor, într-o zi.

Pe Simona o găsiți și aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Femeia care i-a spus „Nu” lui Picasso

A arăta mai bine ne face uneori mai fericiți

„Ana are mere. Mama Anei este rea. Ana nu este iubită”.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro