Fresh heart. Fresh start

11 March 2012

Ce bine că totul se topeşte şi se scurge la rigole, în aval. Iată că primăvara şi ale ei mici atenţii reîmprospătează aerul. Şi, dacă asta va intra de acum încolo pe fereastra camerei tale, şi atmosfera ei va trebui schimbată, adaptată la sezon şi revitalizată. Noul trend al primăverii, deci, în materie de ambient interior, este: prospeţimea, culoarea, răsfăţul, confortul şi organizarea, ingeniozitatea şi zâmbetul larg şi deschis. Psihic, interiorul tău va trebui să îţi facă poftă să muşti dintr-un măr sau să decojeşti o portocală şi să o pui în blender… împreună cu ce a mai rămas din măr, cu un morcov şi… concluzia să te prindă cu picioarele sus, încrucişate pe canapea, trăgând cu paiul din mixul de vitamine.

 Etajera cu trofee

Ştiu, şi eu adun şi uneori din lipsă de spaţiu o şi regret… deşi puţin nesincer. Poate că schimbarea trebuie să survină mental, şi, dacă tot comportamentul meu în ceea ce priveşte achiziționarea de ceainice colorate a luat-o razna, poate că îi putem găsi împreună un rost. Întrebarea ultimă rămâne însă… câte ceainice verzi si roşii iţi poţi cumpăra până când să îţi dai seama că mai aveai unul?

Faţa de masă de muşama este pentru mine un fel de amintire de unică folosinţă. O văd numai pe masa din gradina de la ţară atunci când bunicul făcea suc de roşii pe timpul verii. Îi ofer un locativ aparte dar numai în amintiri. Nu mi-ar plăcea să îmi bântuie prezentul şi, mai ales, nu în apartament. O găsesc profund neinspirată, foarte rurală, predispusă unei decolorări pline de zgârieturi, și foarte greu o pot numi faţă de masă. În principiu, eu… nu! Nu, deloc, în ceea ce o priveşte. Chiar dacă un imprimeu de floarea soarelui fără pixeli sau nişte buline albe pe fond roşu mă pot face uneori să mă înmoi, de fiecare dată mă reîndrept din spate şi o tratez cu o aroganţă profesională. Dacă ceva din amintire vrei să păstrezi, dacă imprimeurile îţi fac cu ochiul, iar gustul tău are o poftă plasticoasă, îţi sugerez metoda blat tratat cu un sticker autoadeziv care îţi poate lăsa imaginaţia să îşi cultive pofte… şi pe o parte, şi pe alta.

Dacă de ceva timp ochiul tău s-a obişnuit cu tonurile terne ale unei ierni devenite un pic impure cu topirile de zăpezi, va trebui să te expui din nou şi treptat, treptat, avalului de culori. Podiumurile de la Festivalul de Modă de la Milano au lungit gâturile fashionistelor cu aşa ceva, deci designul interior urmează. Trage bine de aţă şi vizualizează orice posibilitate. În ordine şi din derivate se poate ajunge la o salată şi de altă culoare decât verde.

 Şi duşul de dimineaţă, şi baia de răsfăț de când ai timp au nevoie de o nouă aromatizare, şi pentru asta… uită de picanteriile de scorţişoară şi intră într-un scenariu de copilărie idilică. Primavara toţi suntem asta. De la suportul de periuţă de dinţi şi până la cel de lufă, profilul băii de altădată, unde formele şi profilurile de porţelan erau încă stângace şi standardizate, nu lipsite de fantezie, ci un pic mai sobre, părând toate derivate ale cănii de ceai, vei vedea că îşi apără încă valabilitatea prin discreţie şi un parfum voalat dar persistent.

Gestiunea plantelor de ghiveci este, trebuie sa recunoaştem, o treabă murdară. Aşadar, locul cel mai potrivit, mai luminos şi mai aerat rămâne afară, în grădină. Asta dacă îţi doreşti o “recoltă” bogată şi o tufă generoasă. În apartament, toate plantele vor arăta claustrate şi gata să îşi iasă din ghiveci. De renunţat la ele, nici gând: dacă vrem prospeţime cu orice preţ, oare de unde o putem lua pe cea mai autentică… decât de la ele?

Operaţiunea „Sâmbăta în grădină” are nevoie de o expunere de accesorii ordonată. Dacă eşti un pasionat sau dacă ai visat întotdeauna să fi fost un grădinar la Versailles îţi vei expune pasiunea cu bucurie, umplând un perete de altfel foarte neutru şi plictisitor. Ca sfat… încearcă să urmăreşti o compoziţie dar nu uita nici să ajungi cu uşurinţă la scula cu pricina.

 Un pic de spirit mediteraneean nu strică atunci când marea e prea departe, soarele e prea timid, iar zilele de concediu prea limitate. Cu un schimbat de ghiveci de flori şi un portocal poţi avea oriunde la tine acasă un pic din ceea ce te face să vizezi departe.

Plăcerea vieţii se reduce la plăcerile cele mai mici. Fă-ţi multe alegând ca restul de borcane care nu au mai apucat toamna murăturilor… sau mai bine zis a terminat-o cu iarna gurmanzilor, să gestioneze mărunțișurile de care ai nevoie şi niciodată nu reuşeşti să îţi aduci aminte unde le-ai pus. Pe două profile din lemn frumos adaptate tapetului cu striaţii sau lambriurilor urmărind aceeaşi direcţie poţi monta unul lângă altul borcanele în sistem etajeră.

Soluţii facile de readucere a spaţiului la o viață ceva mai expresivă sunt stickerele de perete. Foarte uşor de administrat suprafeţei de lavabilă, într-o varietate pe care o poţi diversifica chiar tu… vor umple albul atât de apăsator uneori, conturând siluete ale unei vegetaţii supradimensionate ce îţi va lărgi spaţiul şi… imaginaţia.

Schimbă muzica. Nou sezon, noi descoperiri. Interiorul tău are nevoie de suflet, are nevoie de trăiri, de emoţii şi mai ales de o personalitate cât se poate de apropiată ţie. Dacă nu ai facut-o până acum, schimbă frecvenţa. Vei simţi cum spaţiul din jurul tău începe să se redecoreze. Acelaşi spaţiu într-o lumină şi o muzică diferită va deveni un altul, la fel de, sau, poate, şi mai plăcut.

Accesoriile de care ai uitat că există şi dulăpioarele de filme poliţiste în care sigur un personaj era suspectat de otrăvirea uni alt protagonist. Deschide-le şi înăuntru vei vedea colecţia ta de briz-brizuri la-ndemână şi în număr complet, uşor de sortat cu 5 minute înainte de a ieşi pe uşă. Două detalii – o tratare a intradosului dulapului cu o textură diferită nu îţi va crea haos vizual, ci va pune în valoare produsele la vedere. Fiind de-acum o latură exterioară, nu mai poate sta în anonimatul umbrit de uşiţă, pe care în prealabil ai subtizilat-o pentru… da, tot pentru un confort vizual. Planul secund, îndrăzneşte un exotic tapet mat, fără reliefuri dar cât se poate de eclectico- estic-îndepărtat.

Vrei să te păcăleşti, nu? De amuzament, chiar merită. Sortează tot şi aruncă cât e nevoie. Cele două recipiente contrarii vor fi întotdeauna pline, de asta poţi fi sigură. O revistă, un catalog, întotdeauna va exista una nouă şi unul vechi în care sigur îţi aduci aminte că ai găsit o idee năstruşnică. Şi, da, cel mai bine e să scrii. E posibil în aiureală sau grăbeală să uiţi care dintre ele ce protejează şi chiar să uiţi că unul era la stânga şi altul la dreapta. Crede-mă pe cuvânt, se întâmplă.

 Pentru toate nostalgiile şi obiectelele care sunt uşor îmbătrânite dar îţi aduc aminte de ceva frumos şi, sărbatorind firea ta indecisă şi pusă pe schimbare, …aşa, de inceput de primăvară, hai să zicem da. Totuşi, nu amesteca varza şi capra. Ele nu merg nici acum, când suntem ceva mai îngăduitoare. Armonia are la bază un împrumut cât de mic, care să îţi aducă aminte că ai un gust format şi, oricât de alambicat, …esenţa există şi este puternică.

Eu l-aş numi mai degrabă panoul şosetelor găsite. Ştiu, şi mie maşina de spălat pare a-mi mânca perechea. Este un moment de amuzament pentru întreaga familie şi gazeta de perete cu şosetele single este un joc care pe cei mici ii va responsabiliza data viitoare.

Prospeţimea este o energie a bunei dispoziţii. Ştiu că te vei teme de asaltul caloriilor dar eu spun să nu îţi faci griji. În plus, noi privim aceste depozite de dulciuri strict din punctul de vedere al efectului vizual pe care îl creeaza, nu? Efect care nu va mai fi acelaşi dacă se va înjumătăţi cantitatea de jeleuri de căpşuni, corect?

Începe sezonul “până la genunchi”, deci ceva ajustari în garderobă, cât de mici, sigur vor cere ajutorul unei bune utilizări a spaţiului de lucru. Sugestia – cât mai puţine accesorii de croitorit pe blatul de lucru unde va sta materialul. Nu vrei să te apuci de lucru şi să numeri acele bolduri de pe jos 😉

Lupta contra gri-ului şi monotoniei, a rutinei şi a plictisului vizual începe cu o cucerire în masă chiar a obiectelor de rutină pe care le vezi des şi în momente cheie ale zilei. Lavetele de bucătărie care stau la vedere au nevoie de un “vino-ncoa”. Astfel îţi vor înapoia înzecit o poftă de mâncare şi de viaţă aşa cum nu ai mai trăit de mult.

Designul nu este numai un frumos echilibrat şi bine gândit. Este un element al produsului care îţi îmbunătăţeşte calitatea utilizării unui obiect sau a unui spaţiu. Iată de ce te sfătuiesc să apelezi la orice nimic care va transforma, şi gesturi pe care crezi că le poţi controla, în ceva mai precis şi cu mai multă exactitate. În plus, vasul tău de inox va deveni mult mai user-friendly.

Veioza ocupă prea mult spaţiu, iar acum e primăvara. Ne bucurăm de o lumină naturală mai blândă şi mai indrăzneaţă. Abajur-reconversie. 360 de grade, culoare unitară şi un blat de PFL care să îi respecte diametrul. O invitaţie la cafea care va stârni cel puţin un subiect de discuţie – povestea abajurului care a devenit masă.

Micul tău spa are nevoie de ordine şi mai ales de o personalizare a spaţiului unde numai tu ştii să cauţi, să găseşti şi să utilizezi secretele care te fac şi pe tine renăscută în această primavară. Nu uita de oglinda de pe partea exterioara a uşiţei. Nu prea vei mai avea unde să o poziţionezi dacă alegi dulăpiorul cu farmece timpurii.

Bucătăria unei dispoziţii care te face să experimentezi trebuie să palpite de viaţă şi să îşi merite pe drept cuvânt numele. Ea este spaţiul cu cele mai aromate creaţii ale întregii case, un spaţiu de mister şi un spaţiu care te ajută să demonstrezi cel mai uşor grija pe care o porţi celor dragi. Pentru dimineţi în care îţi trebuie numai 8g de boabe de cafea pentru a măcina pudra de espresso şi cam 80 de grame de paste pentru prânz, dozatorul nu va întrece măsura şi, acompaniat de un cântar, îţi va oferi ajutorul unei utilizări corecte a proporţiilor. Efectul celor 3 muşchetari? Foarte “casalign”.Citiţi şi

Ordin de ministru pentru mutarea unui cuib de berze

Sunt bine, jur!

Sunt de neoprit! Efectul Mercedes

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro