În fiecare zi folosesc o cremă, un ruj și un parfum

8 December 2020

Isabella Rossellini (68) are una dintre fețele imposibil de uitat, iar vârsta n-a făcut decât să-i rafineze frumusețea.

 

În fiecare zi folosesc o cremă, un ruj și un parfum. 

Cu o parte din gene scandinave (e fiica actriței Ingrid Bergman), e înclinată mai degrabă spre genul de frumusețe sănătoasă și naturală. Te uiți și vezi că lipsește, slavă domnului, perfecțiunea imperativă de acum 20 de ani și mai bine. Semnele anilor nu sunt șterse din fotoșop. Se văd. Niciun retuș. Doar un machiaj posibil de realizat de orice femeie cu minime cunoștințe și un interes viu pentru cum arată. Doar frumusețea așa cum a evoluat ea, încă atrăgătoare, încă în putere. O mulțime de femei vor înțelege mesajul, se vor liniști, vor privi cu calm timpul. Fără frică… Asta spune Isabelle Rossellini privindu-te direct în ochi din fotografii…

Campania pentru Lancôme, ca imagine a cremei Renergie Glow, 2018

Totul e de-acolo, de la ținută (ador cămașa ei cu manșete) la bijuterii, dar mai ales pe fața ei: rujul roșu, o declarație, puținul make up de la ochi și sprâncenele bine conturate.

Am adăugat și poza ei din 1994 doar pentru a vă convinge că timpul n-a prea avut succes la stricăciuni. 🙂

©Michel Comte | Campania pentru Dolce and Gabbana | toamna 1994

Dar să revenim la “semnătura” Isabellei – buzele de un roșu intens.

Știu destul femei cărora fie li se pare prea dificil de purtat un ruj într-o culoare puternică (cere precizie serioasă la aplicare), fie îl asociază doar cu tinerețea, altfel fiind considerat o stridență. Ok, le respect părerile, dar la mine funcționează ceas rujul roșu. Mi se pare cel mai rapid mijloc de a restaura o stare sufletească mai puțin bună, de a intra en fanfare într-o zi mohorâtă și care nu promite prea multe, de a te îmbrăca în cel mai scurt timp: negru, ruj roșu și cercei! 🙂

Câteva ponturi

  • succesul purtării unui ruj roșu este legat de textură, nuanță și aplicare. Nici să nu vă gândiți la luciu! Matul e câștigător! Acum, mat nu mai înseamnă, ca în trecut, uscat și senzația că pielea se strânge.
  • în sezonul cald, purtăm nuanțe de roșu deschise, vii, apetisante, în sezonul rece nuanțe tot mai închise, cu cât e mai frig.
  • aplicarea în trei pași: aplici cu pensulă, periuță sau direct primul strat, apoi tamponezi ușor cu un șervețel, al doilea strat, șervețel, al treilea strat; corectezi micile erori și, la final, zâmbești de control în oglindă pentru a verifica dacă nu ai urme de ruj pe dinți.

Câteva sugestii de rujuri pentru împrejurările în care nu purtați mască 

Pure Color Envy Matte Sculpting Lipstick ESTÉE LAUDER – Decisive and Persuasive.

Kevin Aucoin Unforgettable – Blood Roses.

Chanel Rouge Allure Liquid Ink – Signature.

Bobbi Brown Art Sick – Harlowe Red (contur și ruj)

Iar mai jos, o altă frumusețe, Louise Brooks. Dramatică.

Louise Brooks 

Să fim curajoase, șterse putem fi în oricare altă zi. 🙂Citiţi şi

Cer cu vanilie

Armata doamnelor neparfumate și gri

5 greșeli care te îmbătrânesc

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro