Întoarcerea la natură

18 August 2010

Cosmeticele naturale au ajuns la mare căutare pentru conţinutul redus de compuşi chimici, dintre care parabenii sunt cei mai incriminaţi. Atât de controversaţii conservanţi însă nu lispsesc cu desăvîrşire, doar că sunt prezenţi într-o proporţie mai redusă şi ingredientele naturale se găsesc într-o proporţie mai mare. În cosmetica tradiţională există numeroase ingrediente cu grad mai mic sau mai mare de toxicitate, care pătrund în organism prin epidermă, şi asta generează nesfârşite dispute între medici, farmacişti, chimişti şi producători. Unii susţin că acestea sunt inofensive şi sunt eliminate din organism, alţii argumentează că unele substanţe se acumulează la nivelul organelor interne şi pot produce chiar tumori. Dacă tot am devenit conştiente de importanţa hranei naturale, a unui stil de viaţă mai apropiat de cel eco, bio, green, să includem cosmeticele pe lista alimentelor, de data aceasta pentru ten, şi să alegem cosmetice prietenoase. 🙂

E cu adevărat o alegere dificilă, pentru că nu prea ştim după ce criterii să alegem din pin puzderia de produse cosmetice bio care a inundat piaţa. O primă măsură ar fi fireşte citirea etichetelor pe care sunt trecute ingredientele. Amintiţi-vă că aşa am procedat şi cu E-urile din alimente, n-a fost uşor, dar treptat am învăţat după ce să ne uităm. Şi la cosmetice există o lungă listă de “dăunători”, pe care o completăm spre folosul vostru. Până atunci căutaţi etichetele care au autorizarea organizaţiilor ecologice si biologice internaţionale. Noi am ales deocamdată câteva branduri cu istorie care s-au preocupat constant de îmbunătăţirea calităţii produselor lor. Nu vom da verdicte, ci vă vom lăsa să le descoperiţi singure şi să alegeţi după dorinţă şi putinţă :).

DR HAUSCHKA

Produsele germane Dr. Hauschka sunt fabricate numai din materii prime crescute pe propriile plantaţii, atent supravegheate prin procedee riguroase şi complicate. Momentul cultivării plantelor este ales în funcţie de mişcările lunii şi ale planetelor. Perioada culesului este şi ea aleasă calculat, conform principiului biodinamicii – o metodă de agricultură organică ce ţine cont de întreg ecosistemul planetar şi de interconectivitatea dintre plante, sol şi mişcarea planetelor. Grădinarii sunt instruiţi să interacţioneze cu plantele doar dacă sunt bine dispuşi şi emană energie pozitivă pentru a nu transmite vibraţii negative plantelor. Poate pare putin exagerat, dar totuşi este de apreciat aceasta abordare holistică în industria cosmeticelor.

Madona este demult un fan declarat al acestor produse şi se pare că această marcă a făcut furori şi la Hollywood. Multe dintre produse nu au un miros tocmai plăcut, datorită lipsei parfumului, însă sunt foarte eficiente si au un preţ acceptabil. În Bucureşti, le puteti gasi la magazinul Ki-Life din piaţa Amzei. Din păcate, nu au toată gama.

DECLÉOR

Iubesc acest brand franţuzesc! Produsele conţin combinaţii unice de uleiuri esenţiale preţioase şi au un miros divin. Uleiurile pentru corp sunt senzaţionale, catifelează pielea fără a o lăsa grasă şi o îmbracă într-un miros plăcut de spa. Le puteţi testa şi cumpăra în magazinele Ina Center. În restul lumii, aceste minunate flaconaşe se vând în boutique-uri elegante sau răsfaţă clienţii în spa-urile hotelurilor de lux.

KIEHL’S

Este un brand american de produse cosmetice premium cu o tradiţie de peste 150 de ani dedicaţi cercetarii şi îmbunătăţirii produselor. Au game complete şi complexe de îngrijire pentru ten, corp şi păr. Folosesc ingrediente naturale, dar mai conţin şi conservanţi, uleiuri minerale sau parafină. Produsele se pot achiziţiona doar online pentru că nu au ajuns încă în România.

Consultă calendarul astrologic pentru recomandări privind ritualurile de frumuseţeAcest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro