Se poartă părul bunicii

18 August 2010

Până de curând, apariţia vreunui fir alb în părul celebrităţilor ar fi scandalizat de-a dreptul, atrăgând o serie de comentarii neplăcute la adresa hair-stiliştilor sau a “purtătoarelor” acestor semne stigmatizante, care trădeaza vârsta. O neglijenţă inacceptabilă pentru statutul de star.

Dar iată ca părul bunicii a devenit de curând un fashion must! De când celebrităţile încă tinere au început să-şi etaleze cu nonşalanţă părul argintiu, saloanele din marile metropole sunt asaltate de doamne care doresc să se vopsească la fel. Supermodelul Kristen McMenamy a apărut pe coperta ultimului numar al revistei Vogue Italia fluturându-şi cu mândrie părul gri natural. Imaginile au făcut ocolul lumii stârnind comentarii aprinse în lumea experţilor în modă. Un alt capriciu de vedetă sau începutul unei campanii pentru susţinerea naturaleţii? Deşi multi au comentat cu sarcasm această nouă tendinţă, Kristen a avut curajul să aducă în dezbatere acest subiect tabu în lumea modei – îmbătrânirea nu ocoleşte pe nimeni, vedetă sau nu. Într-o industrie obsedată de tinereţea veşnică, gestul ei este o declaraţie împotriva luptei obsesive de a ascunde semnele îmbătrânirii. “Aşa cum bărbaţii grizonaţi sunt consideraţi mai atrăgători, ba chiar mai înţelepţi şi nu încearcă să-şi ascund vârsta, şi femeile ar trebui să înveţe să-şi poarte cu naturaleţe firele albe” spune Kristen în interviurile sale, invitându-ne să lăsăm natura să-şi urmeze cursul.

Va duce acest demers la acceptarea semnelor înaintării în vârstă, oprindu-ne din goana nebunească dupa un aspect veşnic tânar? Vor începe oare să fie acceptate ridurile şi firele albe de păr ca sporind frumuseţea şi şarmul? Vom trăi şi vom vedea. Până atunci, dacă nu aveţi fire albe, nu e cazul să vedeţi la 35 de ani cum vă stă ca bunică, numai pentru că aşa a făcut Lady Gaga.

Consultă calendarul astrologic pentru recomandări privind ritualurile de frumuseţeAcest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro