Sănătoasă pe dinăuntru, frumoasă pe dinafară

23 August 2010

Doar răsfăţul cu creme nu are puterea de-a face singur pielea să arate sănătoasă şi radioasă. Trebuie să învăţăm să abordăm frumuseţea holistic şi să acordăm importanţa cuvenită fiecărui aspect în parte: alimentaţie echilibrată, apă suficientă, mişcare şi odihnă, linişte mentală şi sufletească. Niciunul nu trebuie neglijat pentru ca toate sunt interdependente. Când echilibrul intern este perturbat, se produc o mulţime de schimbări în organism care duc perfid, tăcut şi  încet, la modificări care se vor regăsi la nivelul pielii, al morfologiei feţei şi în starea generală.

Iată sfatul catchy!

Beţi în fiecare dimineaţă un pahar de suc de morcovi şi ţelină, mâncaţi o  linguriţă de seminţe de in înmuiate în prealabil în apă circa 30 minute până se umflă (acesta e şi secretul Madonnei), plus miezul de la 2-3 nuci. Betacarotenul din morcovi este liposolubil, deci e recomandat să fie însoţit de grăsimi pentru a fi asimilat mai bine. Prin acestă formulă vă asiguraţi porţia zilnică de vitamina A, E şi de acizi graşi esenţiali din grupul Omega 3,6 şi 9, atât de necesari pielii.

Şi pentru a-i oferi pielii porţia de acizi graşi şi din exterior, puteţi folosi pentru masaj uleiurile alimentare organice bogate în acizi graşi esenţiali. Eu aleg uleiurile alimentare ca să fiu sigură că nu au în compoziţie şi uleiuri minerale, petrolatum sau alte ingrediente nedorite. Am încercat uleiul de avocado şi pe cel de argan de la Bioleane. Sunt foarte emoliente şi nutritive, potrivite pentru pielea uscată. Uleiul de argan este ceva mai gras, de aceea indicat mai degrabă iarna.  Are un miros de seminţe, deci nu foarte sexy :), dar îl putem folosi ca tratament intensiv o dată sau de două ori pe săptămână. Uleiul de avocado are o textură diferită, intră mai repede în piele şi e mai “pudrat”. În plus, miroase incredibil de frumos. O altă variantă ar fi să puneţi cîteva picături în loţiunea de corp dacă vi se pare prea gras.Citiţi şi

Ce să faci ca să arăți ca vacanța pe care o visezi

Căci viața continuă

Interesul oamenilor pentru cafea, ca parte a unui stil de viață sănătos, a crescut cu 650% în ultimul an

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro