Italia: 475 de decese în ultimele 24 de ore

18 March 2020

Pandemia de coronavirus a provocat moartea a 475 de persoane în Italia în ultimele 24 de ore, cel mai grav bilanţ într-o singură ţară, potrivit AFP.

În plus, sunt aproape 3.000 de persoane (2.978) care şi-au pierdut viaţa în Italia din cauza acestei boli, un bilanţ foarte apropiat de cel din China (mai mult de 3.200 de morţi) de unde a izbucnit pandemia.

Serviciile sanitare italiene au înregistrat 4.207 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, o cifră care nu a mai fost atinsă până acum. În continuare, regiunea Lombardia are două treimi dintre decese.              Alte regiuni cu multe îmbolnăviri sunt Veneto şi Piemont, care au fiecare în jur de 500 de noi cazuri, iar în Toscana au apărut 300 de cazuri.

Duminică, în Italia au fost înregistrate 368 de decese într-o zi, un total pe care China nu l-a avut până în prezent, potrivit bilanţurilor oficiale. Italia este în carantină de aproape două săptămâni  autorităţile făcând mari eforturi să oprească propagarea virusului. Italienilor li s-a cerut  să rămână în case, dar numărul morţilor continuă să crească.

Citiți și Acest coronavirus care ne schimbă nu doar viața, ci și felul în care plecăm din ea

Directorul departamentului de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Mike Ryan, a precizat că o asemenea rată a mortalitaţii se explică prin numărul „uluitor” de cazuri care copleşesc sistemele de sănătate, dar şi prin populaţia îmbătrânită.

„Pentru a suprima şi controla epidemia, ţările trebuie să izoleze, testeze, trateze şi să identifice contacţii”, a spus Tedros, preşedintele OMS care a salutat primul test clinic al unui vaccin experimental la doar două luni de la secvenţierea genetică a noului coronavirus.Citiţi şi

1960 (și așa mai departe)

Salutări de la Veneția

Unde să pleci în luna de miere – recomandări de vis pentru amintiri de neuitat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro