Iubirile interzise ale Reginei Maria

14 October 2015

Maria, cea mai frumoasă şi mai iubită regină a României, a fost o femeie nefericită, care şi-a căutat iubirea în afara patului conjugal. I s-a spus „regina adulteră”. A fost bârfită, comentată şi arătată cu degetul pentru relaţii infidele. Singură a recunoscut că a plătit un preţ mare pentru încercarea de a-şi căuta fericirea în braţele diverşilor bărbaţi. În spatele coroanei strălucitoare, Maria a fost o femeie care a iubit şi a suferit.

regina Mariasursă foto: adevarul.ro

Regina Maria a fost una dintre cele mai frumoase şi mai senzuale reprezentante ale monarhiilor din Europa secoului trecut. ”Brunetă cu ochii albaştri, argintii, scânteietori, cu luciri de oţel”. Aşa este descrisă cea care a fost Regina României, soţia Regelui Ferdinand, vreme de patru decenii. A rămas în istoria ţării drept cea mai iubită dintre reginele pe care le-a avut ţara şi cea mai implicată în deciziile politice. Despre viaţa Reginei Maria s-au scris biblioteci întregi. A fost numită ”regina adulteră”, din cauza lungului şir de amanţi în braţele cărora a căutat iubirea. Paternitatea unora dintre copiii reginei a fost îndelung comentată de istorici. Dincolo de imaginea reginei perfecte, care îngrijea soldaţii în război purtând ia românească, sau a reginei adultere, în spatele coroanei pe care a purtat-o Regina Maria stă povestea unei femei nefericite care nu şi-a găsit în partenerul de viaţă nici jumătatea perfectă, nici iubirea de care avea nevoie. Pentru relaţiile extraconjugale Maria recunoştea că a plătit preţul suferinţei.

„La  început, crezi că, dacă nu găseşti fericirea în căminul conjugal, o poţi găsi pe căi ocolite, dar mi-a fost dat să aflu că acest lucru nu este posibil şi că este aspru pedepsit”, mărturisea în memorii Regina Maria.

Verişorul interzis  

Înainte să se logodească la 16 ani cu principele Ferdinand, urmaşul lui Carol I la tronul României, Missy a simţit primii fiori ai dragostei adolescentine. Când avea doar 14 ani, s-a îndrăgostit într-o vacanţă la Malta de verişorul ei George. „Pe vremea aceea, fetele nu cunoşteau planurile de căsătorie ale părinţilor”, avea să mărturisească, mai târziu, Maria în „Povestea vieţii mele”. A crezut că dragostea de la 14 ani va avea un viitor. Bunica sa, regina Victoria a Angliei, pusese la cale o căsătorie între cei doi. Ducesa de Coburg, mama Mariei, s-a opus pentru că nu doarea o căsătorie între fiica ei şi un reprezentant al neamului englez. O visa măritată cu un rege din Europa şi devenită regină prin uniune. În urma unui aranjament matrimonial, Maria s-a logodit cu principele Ferdinand. Ferdinand urma să urce pe tron după moartea lui Carol I. Acesta a fost începutul unei singurătăţi în doi care a durat mai bine de patru decenii.

Citeşte articolul integral aici.Citiţi şi

Album de familie româno-britanic

Fin del Mundo (3)

Nu știți de unde să o apucați? Exact de acolo de unde vă aflați


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro