Jos paranoia!

22 October 2018

Andrei 2Oglinda care ni s-a vânturat prin fața ochilor cu ocazia referendumului nu trebuie ignorată. Ea a arătat numeroase boli ale psihicului (și ale sufletului) de care suferim laolaltă. Și nu e de glumă. Chiar avem serioase probleme.

Drept-credincioșii și popimea s-au arătat îngroziți de posibilitatea să vină homosexualii să ne fure copiii (care copii? – cei abandonați în orfelinate? – nu știm). Sigur, oamenii trăiesc destul de mult în imaginar. Dar aici e semn clar de paranoia.

Politicienii noștri – cum îi știm – dau semne de schizofrenie. Uite de exemplu domnul și bugetarul Dragnea aude tot felul de voci. Una îi spune că e bun creștin (deși nu practicant), familist desăvârșit, să fie primit, Doamne ajută. Alta îi zice să fugă de acasă cu secretara tânără și de impecabile moravuri, lăsând Bombonica neconsolată în pragul sexagenăriei. Altul: de exemplu, domnul și bugetarul nostru domnul Tăriceanu – cu familia tradițională în gură și el, în faptă cu neveste nu se mai știe câte, fără număr, cum ar zice și lăutarii. Bine măcar că și-a depozitat fostele neveste și plozii la adrese apropiate, să nu facă multe drumuri când se duce să fie tată de familie tradițional-multiplă.

clasa_politica

Poporul, acum. Suntem nevrotici, anxioși, depresivi. Avem frici iraționale, facem alegeri proaste (ați văzut că s-a întors Crin Antonescu în politică? – vrea iar să fie bugetar). O ducem greu cu capul și cu inima.

Toate acestea sunt rezultatul unei societăți dezbinate, trase când hăis, când cea, amețite, vrăjite, abandonate și umilite. Se varsă în capul oamenilor tone de informație lipsită de orice importanță, cetățenii sunt apucați de nasture, cât îi face popimea la buzunare, cât îi face primarul la buzunare, de zici că suntem într-un teatru absurd în care într-o zi vor ajunge și buzunarele să se fure între ele.

Media ne spun de dimineață până seară ba că suntem bătuți în cap, buni de nimic, băutori de spirt Mona și nespălați la subțiori și la măsele, ba că suntem excepționali (bine, nu noi, olimpicii noștri de aur), cum să nu o iei razna?

Tocmai ce a fost ziua mondială a sănătății mintale. Poporul român are mare nevoie de ea, să o cinstim, să o ocrotim.

Dacă ne uităm la cine am ales, spuneți-mi dumneavoastră cine pare să fie cu adevărat echilibrat psihic, că suntem cotropiți de neisprăviți, cetățeni și cetățence care se joacă, pe banii noștri, de-a alte vârste, oameni care nu și-au isprăvit cu adevărat nici școala, nici devenirea omenească.

Domnilor, doamnelor, trăim într-un ospiciu, haideți să începem să ne tratăm.

Leacurile sunt mai vechi și, de aceea, insuportabile. Să începem cu cea mai odioasă formă de viață pe pământ carpato-danubiano-pontic: munca cinstită dublată de demascarea imposturii generalizate.

O să ne facă bine și la cap, și la inimă.

Măcar atât.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Alba – neagra cu sufletele și mințile copiilor din România

Despre pandemie, libertate și alte nebunii cu un medic din prima linie

Ochiul Răului – The Invisible Man

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro