La mulți ani, Românii mei!

1 December 2014

Anca CAzi deschid ochii dimineţii şi toţi pereţii lumii sunt pictaţi tricolor. În sătucul nostru, Facebook, oamenii se salută cu La mulţi ani, işi povestesc doruri din copilăria cu bunici curaţi, amintesc-visând România veche şi frumoasă din care ne cresc rădăcinile.

România pentru sărbătoarea căreia mi-am văzut câţi ani au fost vii străbunii îmbrăcând straiele cele mai albe, cusute cu flori de dragoste.

Ieri văzusem la un semafor câțiva tinerei vânzând stegulețe tricolore de prins pe mașină. Aceiași tinerei care vând de obicei pe la stopuri mărunțișuri pentru mașini. Acum, veseli. Râzând, fluturând mic-îmbietor flamura colorată. Lângă noi, o mașină purtând deja steag. S-au salutat ca niște vecini buni.

Rude de sânge curat. Ştiut. Acelaşi care freamătă în cel mai nou venit pe lume copil, acelaşi care ne hrăneşte pământul-rai de păduri semeţe, munţi pietroşi de bogăţii, izvoare dulci, ţărm de mare şi ogor rotund de grâne.

E bine! Primul semn că suntem frumoși şi ne găsim viu țesuți a neam, e faptul că ne suntem mândri de cine suntem. Ce bucurie îmi făcură copiii ăștia! Şi voi toţi. Mulțumesc, românii mei!

românia

Și nu-i patriotism. E simplu Iubire. O iubire cum ştiu simţi numai oamenii care au trecut împreună, de mână, tot amarul. Niciodată în genunchi.

La mulţi ani, Românie!

Ţi-om răsplăti într-o bună zi toate darurile! Vrerea unui copil de ziua mamei lui.Citiţi şi

În Ajun de Dumnezeiască Înviere

În loc să postești de carne, postește de egoism

Urgența solidarității

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro