Lista tipurilor de cancer care pot fi vindecate prin imunoterapie este în creştere

23 April 2016

Imunoterapia face progrese în vindecarea unui număr mai mare de tipuri de cancer, inclusiv cele rare – la cap, la gât şi cancerul de piele cu celule Merkel –  și cercetătorii americani susţin că va deveni parte importantă din strategia anti-cancer.

cancer

Aceste tipuri de cancer pot fi provocate de viruşi sau de mutaţia ADN-ului, iar rezultatele studiilor au arătat că medicamentele ajută sistemul imunitar să recunoască şi să atace celulele canceroase, indiferent care a fost cauza apariţiei lor. Iar aceste rezultate sunt cât se poate de importante, ţinând cont că viruşii şi alţi agenţi patogeni sunt responsabili de producerea a mai mult de 20% dintre tipurile de cancer.

Citeşte şi E rândul tău! Miercurea

Ultimele descoperiri sugerează că imunoterapia ar putea funcţiona împotriva a peste 20 de tipuri de cancere şi poate chiar mai mult. Un exemplu în acest sens este fostul preşedinte american Jimmy Carter care a fost diagonisticat anul trecut cu melanom care se întinsese la creier. A fost tratat cu unul dintre medicamentele de nouă generaţie – Keytruda, dar şi cu radiaţii. Combinaţia a funcţionat foarte bine, cancerul a dispărut, iar tratamentul a fost întrerupt în luna martie. Dar acesta este numai un exemplu, suţin cercetătorii, mulţi alţi pacienţi aflându-se în aceeaşi situaţie.

În acelaşi timp, însă, cercetătorii avertizează că mai au mult de studiat până să înţeleagă complet cum funcţioneză această terapie şi până să o transforme într-un tratament eficient pentru majoritatea pacienţilor. Roy Jensen, director al Cancer Center din cadrul University of Kansas a comparat stadiul actual al cercetărilor cu anii ’60, când se făceau primii paşi în studierea chimioterapiei, subliniind că sunt încă la început. Şi asta este confirmat de faptul că oamenii de ştiinţă încă nu au descoperit de ce tratamentul funcţionează doar la o parte dintre pacienţi, considerând că, în unele cazuri, este nevoie de o combinaţie a acestor medicamente deja aprobate, cu altele aflate în stadiul de dezvoltare, dar şi cu tratamentele convenţionale – chmioterapie, radiaţii şi chirurgie.

Mai multe informaţii despre aceste cercetări găsiţi aici.Citiţi şi

Gama spaniolă ISDIN sau cum contracarăm eficient fotoîmbătrânirea

Mâncare și obiecte: epoca de aur

Noaptea ca proștii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro