M-am hotărât să devin proastă

18 March 2020

Am citit cândva o carte care se numea chiar așa “M-am hotărât să devin prost”. Nu mai țin minte nici cine a scris-o, nici de ce, dar am reținut idea de bază – cu cât știi mai puține, cu atât ești mai liniștit și mai fericit.

Ca mulți alții, am constat zilele acestea cum a dispărut puțin câte puțin omul luminos și optimist pe care l-am creat în ultimii ani și a apărut cealaltă față a mea cuprinsă de frică și neîncredere. Nu există continent pe care să nu cunosc cel puțin o persoană. În urmă cu câteva luni mă îngrijoram pentru prietenii mei din Australia, apoi pentru cei din Asia, și acum pentru cei din Europa și America. La ce explozie de sentimente negative m-a dus această “epidemie de frică”, mi-am dat seama că dacă o țin în ritmul acesta s-ar putea să înnebunesc. Mi-a plăcut mereu să fiu informată, dar acum nu mai vreau. Așa că m-am hotărât să devin proastă. Adio tv, adio telefon. Îmi ajung 15 minute pe zi sau pe săptămână să aflu care este situația. Mai mult de atât nu mă ajută.

De câteva zile m-am retras cu copiii într-un sătuc de munte, unde singurele știri pe care vreau să le mai aud și să le văd sunt cele pe care mi le oferă natura. Soare, vânt, flori, copii, păsărele și gânduri înălțătoare. Am rămas uimită în prima zi cât de ruptă de realitate e lumea satului (în sensul că nu am regăsit panica pe care o dusesem cu mine de la oraș). Acolo fiecare își vede de treabă, se pregătește de arat și semănat, rugându-se ca vremea să țină cu ei până când toate semințele vor fi puse în pământ. Au credință că Dumnezeu va fi milostiv și ceea ce au semănat va încolți și rodi frumos. M-am obișnuit greu cu ideea acestei normalități, deși în mod normal o cunoșteam deja, dar am uitat de sfințenia legăturii omului cu natura.

Când zic că m-am hotărât să devin proastă, vreau să spun că m-am hotărât să cred în ceea ce văd, simt si trăiesc în momentul prezent. M-am hotărât să îi dau minții o pauză că prea a alergat în viitor și a construit niște scenarii cu care eu pur și simplu nu sunt de acord. Nu mă refugiez nici în trecut pentru că fetele mele nu cunosc trecutul și vor să se joace acum, să râdem acum, să facem brioșe după ce ne mai rostogolim de 10 ori pe dealul din apropierea casei.

Citiți și Ce nu ar trebui să facă, atât copiii cât și părinții, în aceste zile

Dacă tot e vremea semănatului, puneți niște semințe frumoase la încolțit într-un colț de suflet și rugați-vă puterii în care credeți să adunați roade bogate. Trebuie să iasă. Va fi ca în bancul care circulă pe facebook zilele acestea și care zice am așa:

„- Bade, e adevărat că matale ți-ai revenit dintr-o boală mortală?

– Adevărat

– Cum ai reușit?

– Apoi io n-am știut că-i mortală.”

Să vă fie viața o eternă primăvară! Gânduri bune tuturor!

Guest post by Rază de soare

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

2020

Cel mai rău început de an

Horoscopul lunii ianuarie 2021

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Stela / 19 March 2020 13:56

  Si prostii sunt informati si prostii se panicheaza si prostii gandesc.
  Depinde insa cum o fac.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro